Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije: Istina će biti naša pobeda, ali samo ako se budemo držali kao jedan

Koalicija „Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije (POKS – DVERI) održala je predizbornu konvenciju u sali mesne zajednice „Krivelj”.

Nakon što su meštani sela Slatina, Oštrelj i Gornjane govorili o problemima koje meštani borskih sela imaju, Boranima se obratio predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Žika Gojković.

„Verujem da u jednom poretku u koji ćemo se vratiti kad tad, a kojem će prethoditi promena oblika vladavine iz republike u monarhiju, ali parlamentarnu ustavnu monarhiju Srbiju, gde kralj neće biti apsolutista, već neko ko će, uz crkvu i narod, biti neko ko će se pitati za ovu zemlju. Znam da ima dosta ljudi koji su razočarani u Evropsku Uniju, i ja sam lično, ali želim da stremimo ka tome da budemo deo onih evropskih porodica, kao što su kraljevina Švedska, Norveška, Španija, koje su napravile takav sistem vrednosti u kojem se vrednuje poštenje, obrazovanje, u kojem se poštuje žena, majka, ćerka, jer bez njih nema porodice. Mi moramo da stremimo ka tome. Mi moramo biti ti koji se moraju držati zajedno, koji moraju da isteraju istinu na čistac, jer je istina lekovita. Istina će biti naša pobeda, ali samo ako budemo radili zajedno i držali se kao jedan. Nema mnogo vremena za velike priče, predstoji nam ozbiljan rad ovih nekoliko dana i zato vas molim da svi zajedno iz sve snage uradimo sve da vidimo leđa onima koji su vam uništili sve ono što je ovde bilo dobro. Srcem osećam ono što osećate i vi i što želite, a to je čist vazduh, zeleni Bor, normalan način života, bez kancera, bez bolesti koje vas opsedaju”, kaže Gojković.