„Penzosi“ pobednici trećeg turnira u basketu „Peta mesna zajednica“

Pobednik trećeg turnira u basketu „Peta mesna zajednica“ je ekipa „Penzosi“ koja je u finalu savladala ekipu „Bor faul-tražersi“ rezultatom 22:20 nakon produžetka i igre na razliku.

Da se na ovom turniru igra najbolji basket u gradu i da ne može bez uzbuđenja u završnici turnira, ispostavilo se tačnim i ove godine.

Na turniru je ove godine učestvovalo osam ekipa koje su bile podeljene u dve grupe. Nakon prvog dana razigravanja po grupama, na osnovu ostvarenih rezultata dobijen je konačan plasman po grupama. Prema ovogodišnjem sistemu takmičenja nijedna ekipa nije eliminisana nakon grupnog dela već je plasman u grupama odredio parove četvrtfinala.

U četvrtfinalnim mečevima nije bilo iznenađenja pa su „favoriti“ iz ovog dela turnira ukrstili koplja u polufinalu. U prvom polufinalu sastale su se ekipe „Peta mesna“ i „Bor faul-tražersi“ a rezultat je na kraju ovog čvrstog meča bio 17:20. Drugo polufinale donelo je nešto manje uzbuđenja gde je ekipa „Penzosi“, nakon rano stvorene razlike, savladala ekipu „Elegantno popunjeni“ rezultatom 21:10.

Ovogodišnji turnir okupio je, za naš grad, svega osam ekipa jer smo očekivali i više učesnika s obzirom na broj košarkaša i basketaša u našem gradu. Sveukupno, zadovoljni smo što je i ove godine stvoren jedan zanimljiv događaj u naselju Peta mesna zajednica i što smo Boranima priuštili uživanje u sjajnoj sportskoj atmosferi. Ovaj turnir polako ali sigurno raste iz godine u godinu barem što se organizacionog dela tiče“, reči su organizatora turnira.

Meč za treće mesto ništa manje neizvestan nego prethodnih godina. Nakon desetominutne rezultatske klackalice, ekipa „Elegantno popunjeni“ pogotkom u poslednjoj sekundi i rezultatom 19:18 savladala je ekipu „Peta mesna“.

Ako je meč za treće mesto bio neizvestan do samog kraja, finalnom meču se kraj nikako nije ni nazirao. Sjajnu su predstavu priredile ekipe „Penzosi“ i „Bor faul-tražersi“ u ovogodišnjem finalu. Nakon desetominutne borbe i neizvesnosti rezultat je bio 12:12 i moralo se u dodatna 3 minuta doigravanja. Vrlo efikasan produžetak je doveo do rezultata 20:20 a nakon isteka vremena ostalo je da sačekamo ko će prvi stići do dva razlike. Basketaši ekipe „Penzosi“ bili su nešto skoncentrisaniji i rezultatom 22:20 sasvim zasluženo slavili i osvojili titulu trećeg šampiona turnira „Peta mesna zajednica“.

I ove, kao i prethodnih godina, organizacija je podrazumevala dosta obaveza. Ove godine imali smo nekoliko sponzora koji su pomogli organizaciju: „Foto Svarče“, SZTUR „Gurman“, „ByBaj“, „Boss“, Agencija za čišćenje „Titan“ – očisti sve, „Očna optika Bor“, Auto servis „Cristal“, Picerija „Colosseo“, „Lefter Bor“, „Sky“, Frizerski salon „Valentino“. Zahvaljujemo se ovom prilikom i Stonoteniskom klubu „Bor“ na pomoći u organizaciji turnira. Zahvaljujemo se svim učesnicima i publici koja je podržala ovaj događaj a na nama je da se potrudimo da naredne godine turnir učinimo još boljim“, zaključak je organizatora turnira.

Tri prvoplasirane ekipe osvojile su novčane nagrade, medalje i diplome, a pobednik turnira podigao je i šampionski pehar.