Petnaest godina pokreta „Dveri“

Povodom obeležavanja petnaest godina pokreta „Dveri“ i početka preizborne kampanje u prostorijama Opštinskog odbora u Boru održana je konferencija za novinare.

Foto: Dveri
Foto: Dveri

Saopštenje izdato na konferenciji prenosimo u celosti:

Savindana 2014. navršilo se punih petnaest godina postojanja Dveri na društvenoj, kulturnoj i političkoj sceni Srbije, i tom prilikom je u Beogradu održana svečana akademija koju su svojim prisustvom uveličali akademik Kosta Čavoški, proslavljeni glumac Petar Božović, gosti iz Rusije i mnogi drugi viđeniji srpski intelektualci.

Koristimo ovu priliku da se obratimo građanima Bora povodom našeg jubileja, ali i povodom vanredne situaciju koju je vladajući režim izazvao raspisivanjem izbora i daljim socijalnim, ekonomskim i moralnim urušavanjem Srbije.

Vladajući režim oličen u SNS-u i SPS-u, u direktnoj saradnji sa lažnom opozicijom oličenom u Đilasu, Tadiću, LDP-u, URS-u, Čanku, Vuku Draškoviću i Rasimu Ljajiću, priprema nove izborne neregularnosti, laži i prevare u cilju pravljenja apsolutne većine u budućem sazivu Skupštine Srbije. Ovaj udruženi poduhvat napravljen je sa ciljem buduće promene Ustava Srbije, definitivne izdaje Kosova i Metohije i daljeg razbijanja Srbije u Vojvodini i Raškoj oblasti.

Zbog svega navedenog smo uputili poziv Srpskoj radikalnoj stranci Demokratskoj stranci Srbije, i drugim, patriotskim organizacijama da zajedno nastupimo na predstojećim izborima, jer zajednička izborna lista svih rodoljubivih političkih opcija koje su za prekid pregovora sa EU i odbranu Srbije bolja od pojedinačnih nastupa na izborima.

Zašto su Vojislav Koštunica i Vojislav Šešelj odbili da se zajednički suprotstavimo vladajućem izdajničkom režimu i ima li išta logičnije i delotvornije od toga u ovom trenutku?

Mi, poštovani sugrađani drugi narod i drugu državu nemamo. To smo – što smo i tu smo – gde smo. Jedino složno, možemo očekivati da se vratimo tamo gde nam je i mesto, među narode koji hodaju uspravno i dostojanstveno.