Petnaestak hiljada ljudi ispred Doma kulture u Boru dočekalo Novu godinu uz Cecu i vatromet [FOTO]

Oko petnaest hiljada Borana i gostiju iz okolnih gradova istočne Srbije, Bugarske i Rumunije dočekalo je Novu godinu ispred Doma kulture u Boru uz koncert grupe Kerber i Svetlane Cece Ražnatović. Tačno u ponoć počeo je desetominutni pirotehnički šou.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Muzički program u organizaciji Centra za kulturu grada Bora počeo je oko 21.30.

Kerber

Najpre je nastupala popularna niška grupa „Kerber“. Goran Šepa, poznatiji kao Gale, „frontmen“ Kerbera istakao je da rado nastupa u Boru i da ga za ovaj grad vežu posebne emocije.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

U skoro dvosatnom nastupu ljubitelji rok muzike mogli su da čuju nove pesme, ali i hitove „za sva vremena“ – Bolje da sam druge ljubio, Nebo je malo za sve, Ratne igre, Mama, tata, Igraj sad i mnoge druge.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Publika je aktivno učestvovala u koncertu i uzvratila emociju koju su “Kerberi” slali sa bine.

Ceca

Kako se bližio poslednji sat 2018. godine i nastup Svetlane Cece Ražnatović tako se i punio amfiteatar, ali i plato ispred Doma kulture na kome je bio postavljen video bim.

Oko 23.15, uz ovacije, na binu se popela jedna od najvećih zvezda folk muzike. Nju je do bine ispratio bivši generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski.

Foto: Miljana Tošić (www.bor030.net)

Seriju hitova nakratko je prekinulo odbrojavanje sekundi do ulaska u 2019. godinu, a tačno u ponoć se nad gradom odvijao desetominutni pirotehnički šou.

Foto: Nikola Gligorijević (www.bor030.net)

Procenjuje se da je na ulasku u Novu godinu ispred Doma kulture bilo oko 15.000 ljudi, iako neki od medija navode da ih je bilo i 25.000.

Slavlje na otvorenom uz Cecu je nastavljeno do jedan sat posle ponoći.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Uprkos apelima nadležnih i pretnjama visokim kaznama ni ovaj doček nije prošao bez prekomerne upotrebe petardi.

Veselo je bilo i u ugostiteljskim objektima u Boru, Brestovačkoj banji i Borskom jezeru.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni mnogo pre dočeka, a u samom gradu su se tražili i stanovi za izdavanje samo za ovu noć.

Iz borske policije potvrđeno nam je da nije bilo većih incidenata, a saobraćajci su ostali dugo posle koncerta da regulišu saobraćaj u zakrčenim borskim ulicama.