Počela akcija “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”

0
67

Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila do 25.novembra organiyuje akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Akcija će biti održana i u Boru.

Tradicionalna akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ organizuje se na oko 100 linija tehničkih pregleda u preko 60 gradova Srbije.

Zainteresovani vozači besplatan pregled svojih četvorotočkaša mogu da obave i u Boru, u AMSS Istok, u ulici Dragiše Mišovića broj 8, svakog dana do 25.novembra, od 7 do 15 časova.
Akcija će biti organizovana i u Boljevcu (AMSS Istok, Magistralni put bb), Negotinu (Auto centar Jovanović, u naselju Gradište), Knjaževcu (Todorović auto DOO, Dobrivoja Radosavljevića 7) , kao i u Zaječaru (Auto Bane Group DOO, Negotinski put bb).

„Zbog prosečne starosti voznog parka u Srbiji tehnička ispravnost vozila je još važnija. Sa izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja stvoriće se uslovi za novi sistem tehničkih pregleda, koji će obavezati vlasnike da svoja vozila jednom godišnje dovedu u ispravno stanje. Vlasnici vozila starijih od 15 godina, biće u  obavezi da to čine dva puta godišnje”, rekao je  Nebojša Arsov,  načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Koliko su ove akcije značajne govori i podatak da je u prethodnoj akciji, pred letnju sezonu, broj neispravnih vozila smanjen ispod trećine pregledanih i to za čitavih 10 odsto u odnosu na prošlogodišnju zimsku akciju. Analiza kvarova pokazala je da je najveći broj vozila imao problem sa kočionim sistemom, čak 38 odsto. Slede kvarovi svetlosne signalizacije (32 odsto) i kvarovi sistema za upravljanje, evidentirani kod 16 odsto pregledanih vozila u prošloj zimskoj akciji.

“Pozivamo sve vozače i članove AMSS-a da se odazovu besplatnoj akciji, da izdvoje 15-20 minuta, koliko traje pregled tehničke ispravnosti vozila, kako bi bezbednim, ispravnim vozilom uz pridržavanje saobraćajnih propisa dočekali zimske vremenske uslove”, poručio je Mirko Butulija, predsednik AMSS.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime