Počela isplata 15 hiljada dinara jednokratne novčane pomoći Boranima

U četvrtak, 7. decembra, započela je isplata jednokratne novčane pomoći od 15 hiljada dinara porodicama koje su podnele zahtev u gradu Boru. Očekuje se da će ovaj proces biti završen u narednih nedelju dana, a u lokalnom budžetu za ovu namenu predviđeno je 240 miliona dinara.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, istakao je da je Bor jedini grad u Srbiji koji kontinuirano pruža podršku svojim sugrađanima kroz socijalna davanja.

„Protekle godine, iz gradskog budžeta, izdvojena su novčana sredstva za isplatu jednokratne pomoći za domaćinstva koja nisu u sistemu daljinskog grejanja. Ove godine pomoć za sugrađane je proširena tako što su, iz lokalnog budžeta, opredeljena finansijska sredstva za isplatu jednokratne pomoći za sva domaćinstva na teritoriji grada Bora“, kazao je Milikić.

Centar za socijalni rad u Boru raspisao je javni poziv 16. oktobra, postavljajući određene uslove za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 15 hiljada dinara. Procedura je bila jednostavna, a ukupno je podneto 15.324 zahteva.

Direktorka Centra za socijalni rad, Jelena Ristić, izjavila je da je uprkos naporima da se jasno objasni procedura, postojali pokušaji zloupotreba, a oko 300 zahteva je bilo neispravno.

Isplata je počela u četvrtak, a građani mogu očekivati da će novac biti uplaćen na njihove račune u narednih nedelju dana.

Do kraja 2023. godine planirana je i podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožena domaćinstva, kako je najavljeno na konferenciji za novinare u gradskoj kući.