Počela nova školska godina, grad Bor obezbedio besplatne udžbenike za najmlađe osnovce

Grad Bor obezbedio je i ove godine besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, kao i školski pribor za 394 đaka koji su upisani u prvi razred.

 

 

 

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji danas je počela nova školska godina, koja se zbog epidemiološke situacije organizuje pod posebnim uslovima, sa manje učenika u odeljenju i uz poštovanje preporučenih mera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Nadležni kažu su sve borske osnovne i srednje škole spremno dočekale početak nove školske godine i da primenjuju istovetne modele rada predložene od strane Ministarstva prosvete i Kriznog štaba.

Učenici su podeljeni u manje grupe i u školu dolaze po utvrđenom rasporedu zbog čega se od danas primenjuje novi red vožnje gradskog i prigradskog autobuskog prevoza.

Kao pomoć roditejima i starateljima iz budžeta Grada Bora izdvojena su sredstva za kupovinu oko 16.000 udžbenike za oko 1.400 učenike nižih razreda osnovnih škola. Takođe, đaci prvaci, njih 394 dobilo je komplet potrebnog školskog pribora.

 

„Čestitam svim učenicima, a posebno prvacima i njihovim roditeljima polazak u školu. Ovo je poseban dan koji se pamtiti tokom čitavog života.
Grad Bor je i ove godine obezbedio uslove da školarci i njihovi roditelji što lakše krenu u novu školsku godinu. Kupljeno je 16.000 udžbenika za 1.400 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i 394 pribora za naše đake prvake obezbeđeno je iz budžeta grada. Borske škole su potpuno spremne dočekale svoje đake i siguran sam da će, uprkos uslovima u kojima počinje, ovo biti još jedna uspešna školska godina“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić prilikom obilaska Osnovne škole Petar Radovanović u Zlotu.

Školskim kalendarom je predviđeno da prvo polugodište traje do 29. januara, dok će se drugo polugodište prema planu odvijati od 17. februara do 18. juna 2021. godine.

Nastava u školama u Srbiji obustavljena je sredinom marta kada je zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovao je i „onlajn“ nastavu koju učenici mogu pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije i preko portala „Moja škola