Počela sa radom robna pijaca u krugu “Centroistoka”

Popularna borska robna pijaca “buvljak na rizli” počela je sa radom na novoj lokaciji – u krugu “Centroistoka”.

Godinama neuslovna, buvlja pijaca, ističu nadležni, konačno je dobila svoju novu lokaciju i izgled kakav zaslužuje.

Ovo mesto, kapaciteta stotinak prodajnih mesta, omogućiće bolje uslove za trgovinu i prodavcima i kupcima.

“Meni je jako drago da pijaca izgleda ovako lepo prvenstveno zbog ljudi koji su prethodnih decenija prodavali na rizli koja nije imala uslove ni za prodavce, ni za kupce. Siguran sam da je potrebno malo vremena da se naši sugrađani naviknu da ovde kupuju. Siguran sam i da će ovo biti mesto gde će i prodavci i kupci imati mnogo bolje uslove za trgovinu”, kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Prostor u krugu Centroistoka je potpuno preuređen za potrebe prodavaca, počev od instrastrukturnog uređenja. Osim što je asfaltirana, robna pijaca ima i toalet, a po potrebi i magacinski prostor.

“Naš zadatak je da nastavimo sa urbanističkim uređenjem grada i da, kao odgovorna lokalna samouprava, za ovakva decenijska pitanja nalazimo rešenja u interesu svih građana”, dodaje gradonačelnik.

Do sada je zakupljeno pedesetak tezgi. Novim mestom i uslovima na robnoj pijaci zadovoljni su i prodavci.

“Proteklih desetak dana imali smo intenzivirane aktivnosti na radovima koji su prethodili početku rada, a zahvaljujući gradonačelniku dobili smo tezge i asfalt. Za sada ima 108 prijavljenih prodavaca. Ovo nam je mogućnost da uz minimalnu naknadu za zakup, prodajom robe finansijski izdržavamo svoje porodice, školujemo decu i budemo ravnopravni građani ovog društva. Pozvao bih građane da nas posete, da vide novu lokaciju i kupuju u skladu sa svojim mogućnostima“ kaže Elver Murina, član Organizacionog odbora.

Kapacitet ove robne pijace, kojom upravlja “Centroistok”, je 110 mesta, a u planu je proširenje kapaciteta. Prodavci dnevno na ime zakupa plaćaju po 100 dinara. Radno vreme robne pijace je od ponedeljka do petka od 7 do 16 časova, a vikendom od 7 do 15 sati.