Počinje obeležavanje Dana studenata u Boru [PROGRAM]

U okviru programa obeležavanja 4. aprila, Dana studenata Univerziteta u Beogradu (UB) kome pripada i borski Tehnički fakultet, u „gradu bakra“ biće organizovan niz zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Tehnički fakultet u Boru

Univerzitet u Beogradu obeležava Dan studenata, u znak sećanja na studentske demonstracije protiv fašizma, 4. aprila 1936. godine, kada je u protestima poginuo student prava Žarko Marinović.

Dan kada su studenti 1936. godine „išli do kraja“ obeležavaju i budući akademski građani iz Bora, kao deo jedinog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji se ne nalazi u glavnom gradu.

Kao i svake godine, uoči 4. aprila organizuju se razne kulturne, zabavne i sportske manifestacije u kojima učestvuju studenti.

Program obeležavanja Dana studenata u Boru počinje u ponedeljak 31. marta u 20 sati house žurkom na platou Studenskog doma.

U utorak, sredu i četvrtak su na programu sportska takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i šahu koja će se od 9 sati održavati u borskom Sportskom centru.

Tradicionalni Studenski bal je u sredu 2. aprila u restoranu Studenskog doma, sa početkom u 21 sat.

Kao završnica Dana studenata, planiran je izlet u petak, 3. aprila, na Borskom jezeru.

Organizator ovogodišnjih manifestacije u okviru Dana studenata je Studenski parlament Tehničkog fakulteta u Boru.