Pokazna vežba spasavanja povređenih u saobraćajnoj nezgodi [FOTO]

0
126

Pripadnici vatrogasno spasiliačke jedinice iz Bora izveli su danas u ulici Moše Pijade (ispred Dom kulture) pokaznu vežbu spasavanja povređenih u saobraćajnim nezgodama.

pokazna-vezba

Borski spasioci pokazali su veštinu gašenja zapaljenog automobila i oslobađanja povređenih iz vozila nakon saobraćajne nezgode.

“Danas je izvedena javno-pokazna vežba tehničke intervencije u saobraćaju. Pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice iz Bora uspešno su završili obuku u Centru za tehničke intervencije u saobraćaju u Rumi i ovom prilikom su prikalizali veštine i znanja stečena na obuci.
U poslednje vreme je dosta saobraćajnih nesreća na našim putevima u kojima mladi ljudi gube živote, pa smo ovom prilikom želili i da pošaljemo poruku da se obrati pažnja na ponašanje u saobraćaju i da apelujemo da se ne vozi brzo.
Naša vežba je pokazala da smo sposobni da odgovorimo na nezgode koje se dešavaju na putevima i da možemo u svakom trenutku da intervenišemo kako bi spasili ugrožene živote”, rekao je Ivan Janković, Komandir vatrogasno spasilačke jedinice u Boru.

Borski vatrogasci apeluju na građene da ne pale vatru na otvorenom i podsećaju da je to kažnjivo po zakonu.

Prošlog meseca je zabeleženo 65 šumskih požara, a glavnih uzrok je upravo nemarnost građana.

[RFG_gallery id=’362′]

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime