Pokret Vlaha Srbije osudio Vlašku stranku „Most”

Pokret Vlaha Srbije osudio je Vlašku stranku „Most” i Milivoja Janoševića zbog pokušaja sticanja jeftinih političkih poena obećavanjem brzih rešavanja problema rudarenja u Boru.

Problemi rudarenja jesu evidentni, ali su takođe i kompleksni i, prema rečima predsednika Gradskog odbora Pokreta Vlaha Srbije u Boru, Miodraga Kokelića, ne mogu da se rešavaju lakonskim obećanjima u tako kratkim rokovima.

„Za to su potrebni stručni timovi, ozbiljan pristup i ozbiljan odnos države prema ovom problemu. Opcija prestanka ili smanjenja rudarenja na ovim prostorima jednostavno ne postoji. Rudarenje nam je donelo bolji i veći životni standard. Baviti se ovim problemima je svakako imperativ i svakom od nas je potrebno čisto nebo nad gradom i zdrava životna sredina, ali se ne može tek tako olako obećavati rešavanje problema zarad političke kampanje”, ističe Kokelić.

Predsednik Pokreta Vlaha Srbije, Vladimir Ugrinović kaže da ovakve i slične probleme rešava i može rešiti isključivo samo vrh države ozbiljnijim pristupom i načinom na koji već pristupa tom problemu.

„Neverovatno je da neko obećava ovakve stvari i pokušava na ovaj način da obmanjuje Vlahe i narod u istočnoj Srbiji. Ove probleme će rešiti predsednik i Vlada Republike Srbije”, kaže Ugrinović.