Pokret Vlaha Srbije podržao SNS na parlamentarnim i lokalnim izborima

Pokret Vlaha Srbije dao je podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) na parlamentarnim i lokalnim izborima u Boru raspisanim za 3. april, rečeno je na konferenciji za medije u prostorijama SNS-a.

Prava vlaške nacionalne manjine koje predstavlja Pokret Vlaha Srbije su, prema rečima predsednika ovog pokreta, Vladimira Ugrinovića, na najvišem mogućem nivou.

„Pokret Vlaha Srbije je za relativno kratko vreme u politici ostvario jako velike rezultate. To je prepoznato od strane vlaške nacionalne manjine, tako da mi okupljamo najveći broj Vlaha u Republici Srbiji. Takođe, želeo bih da navedem da ostale vlaške stranke ne mogu nikada i neće moći da predstavljaju vlašku nacionalnu manjinu, s obzirom na to da su prorumunski orijentisane. Vlasi su Vlasi, oduvek bili i biće i Vlasi će podržati Pokret Vlaha Srbije, a mi ćemo, kako na lokalnom nivou u Boru, tako i na parlamentarnim izborima dati direktnu podršku Srpskoj naprednoj stranci”, kaže Ugrinović.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu ispred Srpske napredne stranke, Adrijana Pupovac kaže da je sigurna da će ova koalicija, imajući u vidu činjenicu da su vlasi čestiti, pošteni i dobri ljudi, odneti ubedljivu pobedu na izborima.

„Bor je multinacionalna zajednica okupljena oko ideje rudarenja, stoga smo zahvalni Pokretu Vlaha srbije, kao domicilnom stanovništvu na ovim područjima, što su nam se pridružili i što su prepoznali značaj očuvanja kulturnog nasleđa, a i što ćemo zajednički raditi na očuvanju nacionalnog interesa, kako Borskog upravnog okruga, tako i naše zajedničke majke Republike Srbije”, ističe Pupovac.

Ona je dodala da „birači znaju za sigurnost, za čuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa kao snage budućnosti, rad i rezultate, a to su upravo najsnažnije odlike naše koalicije, jer jedino ujedinjeni možemo sve”.