Policija širom istočne Srbije kažnjava one koji krše mere izolacije

Ministarstvo unutašnjih poslova saopštilo je da je policija danas podnela više krivičnih prijava protiv osoba koje se nisu pridržavale obaveze da budu u izolaciji.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije policija u Borskom i Zaječarskom okrugu uhapsila je više osoba, kojima su izrečene mere kućnog pritvora.

U Boru je podneta krivična prijava protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca koji je po povratku iz inostranstva, umesto u izolaciji u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana otišao na buvljak da prodaje robu.

U Kladovu je uhapšen B.J. (64), koji je, takođe, umesto u kućni karantin, šetao gradom, kupovao, družio se sa prijateljimaž, iako je imao rešenje sanitarnog inspektora o izolaciji u kućnim uslovima, koje mu je uručeno na graničnom prelazu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom Opštinskom javnom tužilaštvu u Negotinu, a sudija za predhodni postupak odredio mu je meru kućnog pritvora.

I Đ.Z. iz Zaječara je po nalogu Opštinskog javnog tužilaštva u ovom gradu Zaječar lišen slobode i zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policija je i u Negotinu tokom prepodneva intervenisala u dva slučaja kršenja pravila o izolaciji.

U poslednjih 12 časova na teritoriji Srbije napisano je 87 krivičnih i prekršajnih prijava, dok 25.000 ljudi ima određenu meru samoizolacije.