Policija širom istočne Srbije kažnjava one koji krše mere izolacije

0
1729

Ministarstvo unutašnjih poslova saopštilo je da je policija danas podnela više krivičnih prijava protiv osoba koje se nisu pridržavale obaveze da budu u izolaciji.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije policija u Borskom i Zaječarskom okrugu uhapsila je više osoba, kojima su izrečene mere kućnog pritvora.

U Boru je podneta krivična prijava protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca koji je po povratku iz inostranstva, umesto u izolaciji u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana otišao na buvljak da prodaje robu.

U Kladovu je uhapšen B.J. (64), koji je, takođe, umesto u kućni karantin, šetao gradom, kupovao, družio se sa prijateljimaž, iako je imao rešenje sanitarnog inspektora o izolaciji u kućnim uslovima, koje mu je uručeno na graničnom prelazu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom Opštinskom javnom tužilaštvu u Negotinu, a sudija za predhodni postupak odredio mu je meru kućnog pritvora.

I Đ.Z. iz Zaječara je po nalogu Opštinskog javnog tužilaštva u ovom gradu Zaječar lišen slobode i zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policija je i u Negotinu tokom prepodneva intervenisala u dva slučaja kršenja pravila o izolaciji.

U poslednjih 12 časova na teritoriji Srbije napisano je 87 krivičnih i prekršajnih prijava, dok 25.000 ljudi ima određenu meru samoizolacije.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here