Poraz borskih rukometašica i na domaćem terenu

Ekipa ŽJRK „Bor-RTB“ izgubila je utakmicu i u drugom kolu „Super A“ rukometne lige za žene, na domaćem terenu, rezultatom 28:30 (12:17) protiv ŽRK „Sloga“ iz Petrovca na Mlavi.

zrk-bor-zrk-zrenjanin

Loš početak utakmice i mnoštvo uzalud bačenih lopti doveo je do prednosi gostujuće ekipe od pet golova na poluvremenu.

Boranke su više puta pokušavale da se vrate u utakmicu i dolazile do dva gola zaostatka, u čemu je mnogo pomogao i golman ekipe Ilić Marijana. Međutim, veliki broj brzih kontri, usled dobrih odbrana, nisu rezultirale golom.

„Loše otvaranje utakmice dovelo je do toga da smo igrali dosta nervoznije i ispod svojih mogućnosti. Protivnik je večeras bio odličan. Vodili su celu utakmicu, mi smo rezultat konstantno jurili, ali nismo imali dovoljno znanja da ih stignemo, a mozda i preokrenemo meč. Ipak, presudan faktor bila je i činjenica da je ovo naša prva utakmica na domaćem terenu, pa su sigurno i tenzije, trema i strah doprineli ovom porazu. Protivnička ekipa pokazala je veće iskustvo, s obzirom da su i prošle godine igrali isti rang takmičenja, a i imaju starije igračice od naših. Mogu slobodno reći da smo na ovoj utakmici dosta podbacili na bekovskim pozicijama“, istakao je za Bor030 trener Zoran Barbulović.

I kapiten borskog tima Aleksandra Mihajlović složila se sa svojim trenerom, a za greške ističe da su bile plod velike tenzije i želje da pokažu šta znaju pred domaćom publikom.

Imale smo preveliku želju, pogotovo što igramo na domaćem terenu. Verovatno je ta prevelika želja uticala na to da pravimo greške koje su bile zabranjene. I u situacijama kada smo mogli da ih stigemo, opet je bilo grešaka, koje je protivnik vešto koristio i rezultatski stalno bio u prednosti. Ovo je za nas jedan težak poraz, trebaće nam vremena da se podignemo i da smognemo snage da narednu utakmicu odigramo mnogo bolje, zrelije i da pokusamo da je dobijemo“, izjavila je za naš sajt Aleksandra Mihajlović.

Najbolje igračice u borskom timu bile su: Tamara Simonović sa 5 golova, Emilija Veljković sa 6 golova, Milica Novaković sa 7 golova, kao i golman ekipe Ilić Marijana sa čak 18 odbrana.