Porodica Cokić za dvadesetak dana dobija novu kuću

Zahvaljujući Rudarsko-topioničarskom Basenu (RTB) Bor i Eliksir grupi porodica Cokić će za dvadesetak dana dobiti novi krov nad glavom. 

Nova kuca porodice CokicSnovi se ostvaruju. San petogodišnjeg Srećka, četvorogodišnje Valentine, dvogodišnjeg Mališe, devetomesečne Dunje i njihovih bolesnih i siromašnih roditelja, Zorice i Gradeta, ostvario je Rudarsko-topioničarski Basen Bor i njegov poslovni partner Eliksir grupa.

Ono što je obećano krajem januara, postalo je stvarnost. Za dvadesetak dana preseliće se iz malenog trošnog kućerka u Brezoniku (koji je zimus pod debelim snegom još više propao) u novu montažnu kuću (82 m2) u Ulici Petar Kočić. Čeka ih nova zgrada sa prostranom dnevnom i tri spavaće sobe, kupatilom i lepom  verandom, na placu koji je poklonila Opština.

Dan kada se budemo uselili biće naša slava, a na zid ću okačiti slike ljudi koji su mi najviše pomogli – rekao nam je zagrcnut od radosti Gradimir Cokić, pošto je u pratnji Gorice Tončev Vasilić, portparola RTB-a Bor, prekoračio prag svog novog doma.  Deca su skakala od sreće, a žena se pitala da li je to moguće, kada ste me malopre pozvali da dođem i prvi put vidim kuću – kazao je ovaj čovek koji je invalid od rođenja (operisane obe noge) i najviše od svega želi da njegova zdrava dečica izrastu u dobre i poštene ljude.

Dok su majstori postavljali prozore i obavljali preostale radove na fasadi, Grade dodaje:

Mislio sam da će ovo biti gotovo negde tamo na jesen, a ono, evo, samo što nije. Moći ću peške, polako, da idem kod lekara, deci je blizu vrtić, škola, prodavnica. Ovo je super! Nisam mogao ni da zamislim da će ovako izgledati. Deca će se oduševiti više od mene. Toliko sam uzbuđen da nemam mnogo reči, ali mogu da se zahvalim RTB-u, na čelu sa gospodinom Blagojem Spaskovskim, donatoru i opštini što su mi izašli u susret. Svima koji su mi pomogli, i ovim majstorima koji grade kuću, želim puno zdravlja. Zahvaljujem im u svoje i ime naše dece koju sada čeka bolji život.

Pošto je prethodno Gradetu Cokiću pokazala  njegov novi dom, Gorica Tončev Vasilić je podsetila  da je pre nešto više od dva meseca RTB sa Eliksir grupom obećao ovoj porodici novi krov nad glavom, odnosno kuću od 80 kvadrata:

Čim je poslovodstvo čulo u kakvim uslovima živi ova brojna, siromašna porodica, odmah je odlučilo da joj pomogne. Kao što vidite, kuća je stavljena pod krov i za 15-ak dana, nakon uskršnjeg praznika, biće kompletno uređena i završena. Ključeve od novog doma porodica Cokić dobiće najkasnije do kraja aprila. Eliksir grupa je za nju kao donator izdvojila oko 23.000 evra, a temelj je uradio RTB Bor koji će je opremiti i neophodnim nameštajem.

Ovim je potvrđeno – dodala je Tončev Vasilić – da u sklopu akcije prikupljanja donatorskih sredstava za uređenje opštine i lepši izgled Bora, RTB nije zanemario potrebe socijalno najugroženijih grupa i pojedinaca. Ova komforna kuća samo je jedan od plodova uspešne saradnje koju Basen Bor ima i na ovom polju sa svojim poslovnim partnerima.

(PRESS Služba RTB-a Bor)