Posetite Višegrad, Sarajevo, Mostar, Trebinje, Dubrovnik i Kotor za 99 evra. Polazak iz Bora.

Zbog velikog interesovanja, turistička agencije “Putnik IN” u saradnji sa agencijom “Sedmica” iz Negotina ponovo organizuje petodnevno turističko putovanje (10.10.2014. – 14.10.2014), koje obuhvata obilazak Višegrada, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Dubrovnika i Kotora. Za samo 99 € možete obići nalepše i najvažnije kulturne i turističke znamenitosti ovih gradova i njihove okoline.

dubrovnik-panorama

Veliko interesovanje i pozitivne kritike i utisci sa prethodno organizovanog putovanja bili su dovoljan razlog da se ova turistička tura ponovi i ovog puta učini još boljom i interesantnijom dodavanjem Kotora, stare mediteranske luke, u plan putovanja.

Prijavu na ovo jedinstveno i prelepo putovanje možete obaviti u agenciji “Putnik In“, a rok da to učinite je 25. septembar 2014. godine. Agencija “Putnik In” se nalazi u Boru u ulici Moše Pijade bb u zanatskom centru, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona: 030/424 -728 ili 064/25-11-215 (Vojka) i 062/246-717 (Jasmina)

Cena aranžmana iznosi samo 99 € i može se platiti na 5 jednakih mesečnih rata.

Višegrad

visegrad-na-drini-cuprija

Višegrad je čuven po mostu koji je poslužio kao inspiracija Ivi Andriću za roman “Na Drini ćuprija”.

Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine na mestu gde je put povezivao Bosnu sa Carigradom. Izgradnja ćuprije poverena je najvećem turskom graditelju i jednom od najvećih arhitekata sveta Kodža Mimar Sinanu, dvorskom arhitekti i vrhovnom graditelju Carstva. Zadužbina je Mehmed-paše Sokolovića, velikog vezira trojice sultana: Sulejmana Veličanstvenog, Selima II i Murata III.

visegrad-andric-grad

Na obali Drine Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast nobelovca izgradili su “Andrić grad” koji je nedavno svečano otvoren.

Sarajevo

sarajevo-sebilj

Pored panoramskog razgledanja grada u Sarajevu, po mnogima najlepšeg glavnog grada neke od republika bivše Jugoslavije, možete prošetati čuvenom Baščaršijom (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžluk ulica do trga Sebilj), videti mostove na Miljacki, obići Inat kuću i u istom gradu videti pravoslavnu crkvu, katoličku katedralu, Carevu džamiju i Latinski most.

sarajevo-10-upola-s-lukom

Burek i sirnica su baš onakvi kakvi trebalo da budu, a sarajevski ćevap u jedinstvenoj atmosferi Baščaršije ima poseban ukus“, moglo se čuti među putnicima sa prvog ovako organizovanog putovanja.

Mostar

mostar-stari-most

Mostar, grad koji je ime dobio po čuvarima mostova na Neretvi (Mostarima), verovatno je najpozntiji po Starom mostu, izgrađenom u 16. veku, koji je u to vreme bio najveća lučna konstrukcija na svetu. Sagradio ga je Sulejman veličanstveni 1566. godine i čvrsto je stajao celih 427 godina. Uništen je tokom rata u Bosni i Hercegovini 1993. godine. Obnovljen je nakon rata i ponovno otvoren za javnost 23. jula 2004. godine.

U obilasku Mostara može se videti i Franjevačka crkva, Sinagoga, Kriva ćuprija, Tabadžijska džamija, Hamam, Kujundžluk…

Trebinje

trebinje-gracanica

Nadomak Trebinja nalazi se izletište Crkvina, na kojem je izgradjena Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić.

Poseta Trebinju omogući će vam obilazak mauzoleja pesnika Jovana Dučića i da pogledate galeriju pozlaćenih ikona. Sa vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebješnicu i stari kameni Arslangića most iz 16. veka. Obilazak obuhvata i posetu manastiru Tvrdoš iz 16. veka i stare vinarije.

trebinje-hotel-platani

Šetnjom ulicama starog grada posetićete Sat kulu, gradske zidine sa trgovima, Trg pesnika gde su platani stari preko 100 godina i predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu – Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park.

U starom gradu nalazi se i “Anđelkina kapija”, kapija koja poslužila kao scenografija u poznatoj seriji “Ranjeni orao”.

Dubrovnik

dubrovnik-stara-marina

Dubrovnik je grad jedinstvene političke i kulturne istorije (Dubrovačka republika, Gradski statut iz 1272. godine), svetski poznate spomenične baštine i lepote (upisan u registar svetske kulturne baštine UNESCO). Jedan je od najatraktivnijih, najlepših i najpoznatijih gradova Sredozemlja. Uz izuzetne prirodne lepote i očuvanost baštine, Dubrovnik ima i izuzetnu turističku ponudu.

Obilazak starog grada uz lokalnog vodiča, Stradun, luka, crkva Sv. Vlaha…

Kotor

kotor-panorama

Stara mediteranska kotorska luka, okružena impresivnim gradskim zidinama, vrlo je dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESKO-a kao svetska kulturna baština. Između 1420-1797. godine Kotor je sa okolinom pripadao Veneciji, pa je venecijanski uticaj ostavio trag na gradskoj arhitekturi. Kotorski zaliv (Boka Kotorska) jedan je od najdubljih i najdužih zaliva na Jadranskom moru, pa se često naziva najjužnijim fjordom Evrope. Litice Orjena i Lovćena koje natkriljuju grad predstavljaju jedan od najveličanstvenijih predela na Mediteranu.

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz autobusom turističke klase po programu (A/C, TV, video i audio oprema)
  • Usluga jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Trebinju
  • Usluga jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Sarajevu
  • Pratioca grupe ispred agencije
  • Obilaske i razgledanja prema programu, uz pratnju lokalnih vodiča
  • Organizacione troškove

Aranžman ne obuhvata

  • Individualne troškove
  • Fakultativnu svečanu večeru u Trebinju i Sarajevu
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje

Način plaćanja

  • 5 jednakih mesečnih rata