Poskupljuju usluge obdaništa u Boru, grad i dalje pokriva 80 osto troškova

Celodnevni boravak deteta u obdaništu biće skuplji za 125 dinara, tako da će roditelje mesečna usluga ubuduće koštati 4.523 dinara, dok će za decu predškolskog uzrasta taj iznos biti 4.060 dinara, što je 76 dinara više.
Zbog usklađivanja ekonomske cene boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ u Boru, odbornici Gradske skupštine u Boru usvojili su predlog da cene usluga budu povećane. Kao i do sada, od ukupne ekonomske cene boravka deteta u obdaništu, 80 odsto troškova snosiće Grad Bor, a 20 odsto troškova plaćaće roditelji.

Ukoliko se posmatra ekonomska cena celodnevnog boravka deteta u obdaništu, ona je uvećana za 625 dinara i iznosiće 22.613 dinara, što znači da će deo koji plaćaju roditelji iznositi 4.523 dinara. Kada je reč o boravku deteta u predškolskom uzrastu, deo troškova koji plaćaju roditelji iznosiće 4.060 dinara, što je za 76 dinara više u odnosu na prethodni period.

Roditelji dece koja su do sada boravila u poludnevnom predškolskom boravku, plaćali su tu uslugu 1.875 dinara.

Na osnovu najnovije odluke odbornika Gradske skupštine u Boru, ubuduće se troškovi za ovu kategoriju dece neće naplaćivati.