Potekla je… Delovi Bora dobili vodu posle višesatne nestašice

1
1434

Posle višesatne nestašice voda je počela da dolazi, najpre u “gornjoj zoni grada”, dok se očekuje da će u narednim satima vodosnabdevanje biti normalizoivano u celom gradu.

Prema najnovijim informacijama iz komunalnog preduzeća “Vodovod”, izvorište u Zlotu je pušteno u rad, pa je tako u gornjoj gradskoj zoni voda počela da pristiže.

“U toku je punjenje instalacija, te se očekuje da potrošači u donjoj zoni grada oko 15:30 časova sukcesivno dobijaju vodu.

Potpuna stabilizacija vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji grada, uključujući i sela, očekuje se oko 18 časova”, navedeno je na Fejsbuk stranici Grada Bora.

Podsećamo, zbog problema na visokonaponskoj mreži bez napajanja električnom enetrgijom ostali su delovi vodosistema koji snabdeva grad pijaćom vodom. Ceo Bor je od noćas bez pijaće vode, dok su bez struje ostala pojedina sela, Brestovačka banja i Borsko jezero.

Struje nije bilo i u pojedinim delovima grada, kao ni grejanja.1 KOMENTAR

 1. Ova nestasica vode uzrokovana kvarovima usled obilnih padavina me podsetila na to da su najjeftinije i besplatne stvari u zivotu u stvari najvaznije.
  Nas vodovodni sistem ima gubitke od vise od pedeset procenta od kolicine koje krene sa izvorista.
  Ako se ne varam gubitak je na nivou od 400 litara u sekundi.
  Jos mi ovim fontanama po gradu koje ne rade na svu srecu brkamo prstom u oko svima koji nemaju vodu u svetu a sve bi uradili da je imaju.
  Zamisli da svaki od tih protracenih ili bahato potrosenih litara zavrsi u plasticnoj flasi.
  Ode u izvoz a za uzvrat ne morate uzeti novac vec naftu npr.
  Nikad mi nije bilo jasno zasto se visak struje vode uglja ne proda a iz te zarade ljudima u Srbiji podeli dzabe.Razumem da je preko potrebno za ocuvanje ovog nakaradnog svetskog monetarnog sistema da sto manji broj ljudi drzi na svojim racunima sto vise novca ali opet…voda struja toplota zar ne bi trebalo da je dzabe ako je sve to nase?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime