Požar na Crnom vrhu pod kontrolom

2
61

Tokom dana na Crnom vrhu kod Bora izbio je požar koji je zahvatio više od 15 hektara listopadne šume i sitnog rastinja. Prema rečima nadležnih požar je stavljen pod kontrolom i za sada nema opasnosti po ljude i objekte.

pozar-borsko-jezero

U požaru koji je izbio danas oko 14.30 sati izgorelo je oko 15 hektara trave i niskog rastinja, a bilo je ugroženo i 50 vikendica.

Prema rečima nadležnih iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, postojala je mogućnost da se požar prenese na veću površinu, ali je uz veliko angažovanje vatrogasaca požar vrlo brzo stavljen pod kontrolu.

Plamen je u prvom naletu ugrožavao 50 vikendica na potezu od Borskog jezera prema Dubašnici i Crnom Vrhu.

Sve raspoložive snage su prvo usmerene kako bi najpre zaštitili objekti i imovini, a nakon toga se pristupilo lokalizaciji požara.

U gašenju vatre učestvovalo je dvadesetak vatrogasaca iz Bora i Zaječara, a u pomoć je pritekla i mehanizacija Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

2 KOMENTARA

  1. ne lupajte bre gluposti vise i ne lazite ljude, niti je pozar na Crnom Vrhu, nego na Borskom Jezeru u vikend naselju i nije lokalizaovan , niti je izbio danas u 14h nego jos sinoc !!!!! muka mi je od glupih dezinformacija a jos vise od bezobraznih vatrogasaca koji nista ne rade po pitanju gasenja!!!!!!!

  2. Marija, objasni nam gde je granica između Crnog Vrha i Borskog jezera? I gde piše da je požar lokalizovan? Da li ste sigurni da je požar izbio sinoć (?), nama je tako rečeno od vatrogasaca na terenu koje naša ekipa zatekla da gase vatru.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime