Požari u potpunosti ugašeni

Veliki požari kod Slatine i na Crnom vrhu su, nakon kišne noći, u potpunosti ugašeni. Borski vatrogasci su u gašenju imali svu potrebnu pomoć, a u spas im je pristigla i kiša.

Vatrena stihija kod Slatine, koja je nekoliko dana plamsala, „progutala“ je preko 330 hektara bagremove šume. Ovaj požar gasila je cela vatrogasna jedinica iz Bora, a pomoć su im pružili i vatrogasci iz regiona – Zaječara, Niša, Jagodine i Kladova.

Takođe, angažovana je bila i mehanizacija RTB-a i borskih javnih preduzeća, kao i helikopteri Mi-8 i MUP-a Srbije.

Vatra koja se širila prema Oštrelju pretila je da zahvati i barutanu RTB-a „Bor“, ali je brzom intervencijom lokacija stavljena pod kontrolu nadležnih službi i zaštićena od požara.

Pored ove nevolje, juče je u jutarnjim časovima izbio požar i na Crnom vrhu, pa je jedan helikopter preusmeren da gasi vatru na planini nadomak Bora.

Ogromnim zalaganjem i nadljudskom borbom, vatrogasci su uspeli da požare stave pod kontrolu, a u spas im je pristigla i kiša, koja je pljuštala čitave noći. Nakon višednevnih borbi sa vatrenih stihijma, na više od 35 stepeni, požari su napokon ugašeni.

Zbog svega što se dogodilo proteklih dana, vatrogasci apeluju na građanstvo da povedu računa o paljenju vatre na otvorenom prostoru kako bi se ovakve i slične nezgode sprečile.