PRAZNO JOŠ 125 MESTA: Desetoro kandidata prijavljeno za upis na Tehnički fakultet u drugom roku

0
940

Nakon prijava za drugi upisni rok, na Tehničkom fakultetu u Boru ostalo je još dosta nepopunjenih mesta za buduće brucoše, i to na sva četiri studijska programa.

Ukupno 125 mesta ostalo je nepopunjeno na borskom fakultetu nakon prijava kandidata u drugom krugu konkursa za upis na osnovne akademske studije, a pod uslovom da se svi prijavljeni srednjoškolci i upišu nakon položenog prijemnog ispita. Mesta ima i na budžetu, a jedino se rudarski smer za sada može pohvaliti popunjenom budžetskom kvotom.

Naime, na osnovu izašle liste prijavljenih kandidata, od njih desetoro, osmoro je apliciralo i polagaće prijemni ispit zarad upisa na smer inženjerski menadžment, a dvoje njih će prijemni ispit polagati u cilju upisa na smer tehnološko inženjerstvo.

Na osnovu objavljene rang liste studenata prema uspehu iz srednje škole, zainteresovanih za metalurško inženjerstvo, na kome je preostalo 10 budžetskih mesta, u drugom upisnom krugu nije bilo, a slična situacija je i sa rudarskim inženjerstvom, s tim da su na tom smeru preostala isključivo mesta za samofinansirajuće studente.

Kao i prošle godine, i ove će najverovatnije biti organizovan i treći upisni rok, shodno tome da mesta ima i na budžetu i na samofinansiranju. Ukoliko svih desetoro kandidata sada bude upisano na odgovarajuće smerove na budžetu, za naredni krug buduće brucoše čekaće 125 praznih mesta, i to:

  • Rudarsko inženjerstvo (7 mesta za samofinansirajuće studente)
  • Metalurško inženjerstvo (10 budžetskih i mesta za samofinansirajuće studente)
  • Tehnološko inženjerstvo (31 budžetsko i 10 mesta za samofinansirajuće studente)
  • Inženjerski menadžment (47 budžetskih i 17 mesta za samofinansirajuće studente)


POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime