Predsednik Srbije juče posetio Bor, mediji neobavešteni o poseti

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, nakon posete Negotinu, juče je, bez prisustva javnosti posetio Bor, gde je na kratko obišao gradilište američke kompanije ,,Freeport’’, Institut za rudarstvo i metalurgiju, ali je, na veliko iznenađenje Borana, poseta kompaniji RTB „Bor“ i novoj topionici izostala.

Ilustracija
Ilustracija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, potpuno nenajavljeno, posetio je juče grad bakra, nakon zakazane posete Negotinu.

Predsednik je tokom jučerašnjeg dana posetio gradilište američke kompanije ,,Freeport-McMoRan’’, gde je razgovarao sa geolozima koji vrše istraživanja u potrazi za bogatstvima rude bakra i zlata u okolini Bora.

Nikolić je kratku posetu Boru iskoristio i da poseti Institut za rudarstvo i metalurgiju, gde se sastao sa direktorom Instituta dr Miletom Bugarinom, koji ga je upoznao sa najsavremenijom opremom za ispitivanja i istraživanja koju Institut poseduje, kao i sa trenutnim projektima na kojima ova ustanova radi.

Razgovorima u Institutu prisutvovali su i predsednik Opštine Bor Živorad Petrović i načelnik Borskog okruga Milorad Knežević, a iz razloga jer predsednik Nikolić nije planirao posetu samoj opštinskoj zgradi.

Predsednik Tomislav Nikolić, na veliko iznenađenje, nije posetio RTB „Bor“, pa samim tim ni novu topionicu, ali je, ipak, izrazio zadovoljstvo njenim nedavnim puštanjem u rad.

Televizija „Bor“ jedina obaveštena o poseti predsednika

Jedini obavešteni medij o ovoj poseti bila je Radio-televizija „Bor“, koja je, tom prilikom, predsednika Nikolića ugostila u jednoj od svojih emisija, u kojoj je Nikolić izrazio oduševljenje razvojem rudarstva u ovom kraju, ali i istakao da su dalja ulaganja u rudarsku proizvodnju u Boru itekako bitna.

Tom prilikom, ostali borski medijski servisi izrazili su negodovanje prednošću koja se u ovakvim situacijama daje određenim medijima u Boru.