Predsednik Srbije juče posetio Bor, mediji neobavešteni o poseti

4
30

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, nakon posete Negotinu, juče je, bez prisustva javnosti posetio Bor, gde je na kratko obišao gradilište američke kompanije ,,Freeport’’, Institut za rudarstvo i metalurgiju, ali je, na veliko iznenađenje Borana, poseta kompaniji RTB “Bor” i novoj topionici izostala.

Ilustracija
Ilustracija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, potpuno nenajavljeno, posetio je juče grad bakra, nakon zakazane posete Negotinu.

Predsednik je tokom jučerašnjeg dana posetio gradilište američke kompanije ,,Freeport-McMoRan’’, gde je razgovarao sa geolozima koji vrše istraživanja u potrazi za bogatstvima rude bakra i zlata u okolini Bora.

Nikolić je kratku posetu Boru iskoristio i da poseti Institut za rudarstvo i metalurgiju, gde se sastao sa direktorom Instituta dr Miletom Bugarinom, koji ga je upoznao sa najsavremenijom opremom za ispitivanja i istraživanja koju Institut poseduje, kao i sa trenutnim projektima na kojima ova ustanova radi.

Razgovorima u Institutu prisutvovali su i predsednik Opštine Bor Živorad Petrović i načelnik Borskog okruga Milorad Knežević, a iz razloga jer predsednik Nikolić nije planirao posetu samoj opštinskoj zgradi.

Predsednik Tomislav Nikolić, na veliko iznenađenje, nije posetio RTB “Bor”, pa samim tim ni novu topionicu, ali je, ipak, izrazio zadovoljstvo njenim nedavnim puštanjem u rad.

Televizija “Bor” jedina obaveštena o poseti predsednika

Jedini obavešteni medij o ovoj poseti bila je Radio-televizija “Bor”, koja je, tom prilikom, predsednika Nikolića ugostila u jednoj od svojih emisija, u kojoj je Nikolić izrazio oduševljenje razvojem rudarstva u ovom kraju, ali i istakao da su dalja ulaganja u rudarsku proizvodnju u Boru itekako bitna.

Tom prilikom, ostali borski medijski servisi izrazili su negodovanje prednošću koja se u ovakvim situacijama daje određenim medijima u Boru.

4 KOMENTARA

  1. Borski institut je visedecenijski pravi lider razvoja i progresa…..i cista civilizacijska avangarda ….ne samo Bora nego i mnogo sire….. Samo da podsetim zainteresovane da je u borskom Institutu odrzana i PRVA prezentacija danas svima poznatog saobracajnog koridora Istocne Srbije u Boru……….Sto je tada , izvanredno, medijski ispratila i RV Bor…na cemu im svaka cast. .I to u vreme kada su se SVI tadasnji celnici borske opstine,kao pokisle kokoske, krili iza svojih sekretarica……na sam pomen ovog koridora…i nisu smeli da se jave na telefon…. Zvanicna opstinska prezentacija ovog koridora realizovana je tek kasnije….Kada su kroz niz transparentnih aktivnosti vec svi Borani znali i za koridor, a mnogi i njegov znacaj…… Pa je pod sve vecim i vecim pritiskom borske javnosti ta prezentacija i odrzana. POSEBNA I SPECIJALNA prezentacija ovog koridora ZA BORSKE RUDARE…,kao najzasluznije pregaoce Srbije,….koja je bar DESET PUTA predlagana generalnom direktoru RTB….NIKADA NIJE ODRZANA…….Svaki dalj komentar je apsoutno nepotreban i izlisan.

  2. Izvinjenje zbog greske u kucanju ,zbog uobicajene guzve u tranvaju ,, ,……medijski,izvanredno, ispratila RTV BOR…,,

  3. Srbija je demokratska drzava….osim par gradova … od kojih je Bor ubedljivo,ubedljivo najtezi slucaj… u kojima apsolutno vladaju LOKALNI SERIFI… Koje gradjani ni na kakvim IZBORIMA nisu postavili da vladaju tim gradovima….Borski Ronaldinjo je neprikosnoveno,ubedljivo i brutalno prvi takav primer u citavoj Srbiji. U demokratskoj Srbiji svako ima pravo na svoj stav o svakom politicaru, pa naravno i premijeru Vucicu,pa to nije potreno komentrisati. Ali teza da je Ronadinjo, visegodisnji neprikosnoveni I APSOLUTNI gospodar Bora…. koji je odlucivao bukvalno i najbukvalnije o svemu…mada je istina da su danas stvari dosta drugacije … jednostavno ne stoji kao realna cinjenica, Licno, uopste ne verujem u to da on ima neku podrsku premijera……Vec verujem je premijerov prioritet da se bez ikakvih novih i beskrajnih odlaganja,koje uvek donose kadrovske promene vodje velikih projkata u toku njihove realizacije………. sto pre i zauvek zavrsi ta nicim orocena prica novoj topionici… Koju je zatekao kada je postao premijer ….i koja je gradjane Srbije umesto pocetno PREDVIDJENIH 100 KOSTALA 250 MILIONA EU. STO JE, NARAVNO ,TOTALNA KATASTROFA. Mislim da mnogi tu potpunu neophodnost i prioritet potpuno previdjaju…. Verujuci u neku podrsku podrsku premijera…. koju uziva Ronaldinjo Borinjo….Mislim da je to jos jedna bajka koju lansiraju oni koji iz nje profitiraju….a ko profitira iz te price ….jasno je i malom Perici…..a i marici..

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here