Predstava “Sveti Georgije ubiva aždahu” premijerno odigrana u Boru [FOTO]

Posle 27 godina od prvog i osam godina od poslednjeg izvođenja, beogradsko pozorište „Atelje 212“ ponovo na repertoaru ima predstavu „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Čast da prva vidi obnovljeno izdanje ove kultne predstave imala je sinoć borska publika.

azdaha-glumci

U prepunoj sali muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ sinoć je premijerno izveden obnovljen komad Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u režiji, preminulog, Ljubomira Mucija Draškića.

Brojna ekipa sastavljena od dojena koji su ovu predstavu „nosili“ tokom pređašnjeg pozorišnog života i mlađih glumaca prenela je nezaboravnu atmosferu i Bor učinila, barem na jedno veče, kulturnom metropolom.

Komad u novoj podeli igraju Bojan Žirović, Sofija Juričan, Marinko Madžgalj, Bojan Dimitrijević, Milan Caci Mihailović, Miloš Klanšček, Mladen Andrejević, Gordan Kičić, Nebojša Ilić, Vladislav Mihailović, Nenad Ćirić, Erol Kadić, Radomir Nikolić,Branislav Zeremski, Dara Džokić, Nenad Jezdić, Nenad Heraković, Andrija Kuzmanović, Milan Nikitović i Aleksandar Gruden.

Zamisli i ideje velikog reditelja Ljubomira Mucija Draškića u delo sprovodi Branimir Brstina, kao realizator obnovljene predstave, koji je i sam činio prvu glumačku postavku ovog komada.

Sinoćna premijera je realizova u sklopu dogovora Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i Centra za kulturu sa teatrom „Atelje 212“ o izvođenu repertoara ovog renomiranog beogradskog pozorišta u Boru.

Obzirom na veliko interesovanje u gradu bakra, zbog kojeg se do karata gotovo i nije moglo doći (rasprodate su odmah po puštanju u prodaju) najavljeno je da će ova prestava gostovati još koji put tokom ove sezone.