Predstavljena turistička ponuda istočne Srbije turoperatorima u Sofiji

0
31

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara (Srbija) u partnerstvu sa osam turističkih organizacija iz osam opština/grada istočne Srbije (Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Bor, Negotin, Kladovo i Majdanpek i Zaječar) i uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji održala je poslovni sastanak i predstavila turističku ponude istočne Srbije bugarskim turoperatorima i turističkim agencijama iz Sofije.

Foto: RARIS
Foto: RARIS

Sastanak je održan u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Sofiji 1. jula 2015 godine. Na sastanku je učestvovalo desetak bugarskih turoperatora i turističkih agencija, predstavnici RARIS-a, direktori turističkih organizacija iz istočne Srbije i prvi savetnik za ekonomske poslove Ambasade Republike Srbije u Sofiji.

Nakon upoznavanja sa regionalnom turističkom ponudom istočne Srbije, Bugarski turoperatori su iskazali želju da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom istočne Srbije, sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima i posebno sa mogućnostima da se dovode turisti na najznačajnije turističke manifestacije (Gitarijada, Prva harmonika Sokobanje, Mokranjčevi dani, Sabor na Kadibogazu i druge).

Za uspostavljanje dalje dugoročne saradnje na dovođenju turista iz Bugarske u istočnu Srbiju, dogovoreno je da RARIS i turističke organizacije istočne Srbije pripreme predlog za nekoliko zajedničkih regionalnih turističkih tura u trajanju od 3 dana i da ih dostave bugarskim turoperatorima, a da se u prvoj polovini avgusta organizuje studijsko putovanje za turoperatore iz Sofije. Na studijskom putovanju bi se u 4 dana predstavila kompletna turistička ponuda istočne Srbije. Bugarski turoperatori će moći na licu mesta ta vide turističku ponudu hotela, motela, pansiona, privatnog smeštaja, kampova, restorana, muzeja i drugih turističkih objekata i znamenitosti. Tada bi se uspostavili i prvi poslovni kontakti između organizatora putovanja (bugarskih turoperatora) i pružaoca turističkih usluga iz istočne Srbije, što bi kao krajnji rezultat imalo povećanje broja bugarskih turista koji posećuju i borave u istočnoj Srbiji.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime