Predstavljeno idejno rešenje za uređenje platoa Doma kulture u Boru

Javna prezentacija idejnog rešenja za uređenje platoa Doma kulture, koje je napravila firma „BGBIT LTD – Ogranak Zaječar”, održana je danas u prostorijama Gradske uprave grada Bora.

Predstavljeno je idejno rešenje za uređenje platoa ispred Doma kulture, amfiteatra i obližnjeg parka, a kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, ideja je da grad Bor dobije jedan velelepni plato i centralni deo grada koji će biti u skladu sa njegovom istorijom.

„Predviđeno je da se uvede više zelenih površina na samom platou, da se uradi veća i lepša vodena površina, zatim da se u amfitetatru urade mikrolokacije sa klupama gde bi se napravile interesantne zone na kojima bi ljudi provodili slobodno vreme. Sam park, koji ima veliku površinu, treba da se oplemeni kako bi naši sugrađani imali više interesa da provode vreme u njemu. Pred nama je idejno rešenje koje ćemo vrlo brzo postaviti na sajt grada Bora i tražićemo mišljenja i sugestije naših sugrađana pre nego što to pustimo u projektovanje. Ideja je da se do kraja ove godine počne sa rekonstrukcijom platoa i da centar grada Bora dobije novi izgled”, objašnjava Milikić.

On je dodao da ne postoji mogućnost da u tom delu grada bude napravljen rudnik, ali da u samom centru grada postoji glavni gradski vodovodni kolektor koji sakuplja sve otpadne vode iz gornjih delova grada.

„Taj kolektor prolazi kroz park ispred Gradske uprave, kao i kroz park na platou ispred železničke stanice. Kolektor je u veoma lošem stanju i Grad mora vrlo brzo da radi na njegovoj rekonstrukciji. U narednom periodu ćemo morati da radimo geomehanička ispitivanja stanja terena, ali ćemo morati da radimo, kao što smo to učinili i pre dve godine, snimanje samog kolektora kako bi se izvršila sanacija. Na taj način vodimo računa o bezbednosti tih sistema za odvođenje otpadnih voda”, ističe gradonačelnik.