Prezentacija kladovačkog Bibliobusa u Vidinu

Regionalna biblioteka „Mihalaki Georgijev“ u  Vidinu organizator je međunarodnog okruglog stola bibliotekara povodom obeležavanja 145 godina rada biblioteke, na kome će, između ostalih, svoje petogodišnje specifično iskustvo u radu sa pokretnom bibliotekom predstaviti i Žaklina Nikolić, viši bibliotekar i direktor biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu.

bibliobusNajavljeno je oko 80 učesnika iz cele Bugarske, ali i iz Makedonije, Rumunije i Srbije. Strukovni međunarodni skup održaće se 13. i 14. oktobra 2015. godine, a stručne radove izlaže tridesetak učesnika.

Srbiju će i ovog puta svojim specifičnim petogodišnjim iskustvom u radu sa pokretnom bibliotekom predstavljati stručnim radom Žaklina Nikolić, viši bibliotekar i direktorka biblioteke „Centar za kulturu“ iz Kladovo.

U svečanom delu ovog skupa učesnici će biti u prilici da razgledaju pokretnu biblioteku iz kladovačke biblioteke „Centar za kulturu“.

Najavljeno je i potpisivanje protokola saradnje između četiri države i četiri ustanove kulture i to: biblioteka „Mihalaki Georgijev“ iz Vidina, Asocijacija „Haemus“ iz Skoplja, Regionalni muzej Buzu iz Rumunije i biblioteka „Centar za kulturu“ iz Kladova.