Prijem građana: Borani traže pomoć u rešavanju komunalnih i socijalnih problema

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i direktori javno-komunalnih preduzeća, razgovarali su sa građanima koji su imali potrebu da postave pitanja, ili se požale na neki određeni problem.

Prijem građana je i ovog puta organizovan „online“ zbog aktelne epidemiološke situacije.

Borani su sa gradonačelnikom razgovarali uglavnom o komunalnim problemima, zapošljavanju i socijalnoj pomoći.

Neka od pitanja su se odnosila na pojavljivanje vode u podrumu zgrade u ulici Đorđa Vajferta, potrebi za izgradnjom mostova u naselju Banjsko polje i saobraćajnoj infrastrukturi u ovom delu grada.

„Moram da istaknem i da je u planu da se put Bor 2 – Banjsko polje, finasniran sredstvima iz gradskog budžeta, kao i uz pomoć Republike Srbije, završi do kraja naredne godine, o čemu je bilo reči tokom razgovora sa našim sugrađanima. Sve što radimo želimo da bude sigurno, stabilno i kvalitetno, jer ćemo tako ostaviti našoj deci i generacijama koje dolaze”, rekao je nakon prijema gradonačelnik Milikić.

Milikić je dodao da je grad i ove godine odvojio sredstva za samozapošljavanje, zapošljavanje, javne radove i stručnu praksu, za sve starosne kategorije, od onih koji tek ulaze u preduzetničke vode, preko onih koji treba da nauče više o poslu kojim se bave do onih kojima je potrebno nekoliko meseci do penzije i da sve neophodne informacije građani mogu dobiti putem Nacionalne službe za zapošljavanje.

Gradonačelnik je istakao da se sa svojim saradnicima i nadležnim službama trudi da građanima koji su se prijavili za prijem da konkretne odgovore, pruži neophodnu pomoć, kao i da se prijavljeni problemi rešavaju što je pre moguće.

Građani se za prijem mogu prijaviti preko broja telefona kabineta gradonačelnika 030/423-980 i e-mail adrese: [email protected]