Privodi se kraju rekonstrukcija ulice Moše Pijade u Boru

3
1491

Rekonstrukcija borske ulice Moše Pijade privodi se kraju i od ponedeljka će ponovo biti otvorena za saobraćaj.

Ulica Moše Pijade, ističu nadležni, jedna je od najvećih investicija u proteklom periodu, budući da je kompletno rekonstruisana.

„Za Dan grada Bor dobija rekonstruisanu najvažniju saobraćajnicu, a to je Ulica Moše Pijade. Prošlo je dosta vremena od kad smo krenuli u rekonstrukciju i uređenje ove ulice, a razlog zašto su tako dugo radili jeste što su radovi zahtevali da se temeljno i odgovorno svaki posao odradi u ovoj ulici”, rekao je obilazeći radove sa svojim saradnicima, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Rekonstrukcija ulice završava se asfaltiranjem, nakon opsežnih i brojnih radova koji su tokom prethodnih meseci u njoj izvedeni.

“Zamenjena je kompetna vodovodna mreža, jedna od najvećih problema zbog kojih je ulica krenula da se radi pre nekih šest meseci, zamenjena je i toplovodna instalacija za toplanu, uređen  je i jedan deo kanalizacije, koji je bio problem u ovoj ulici i naravno, sada na kraju, kao kruna dolazi presvlačenje novim slojem asfalta”, dodao je Milikić.

Gradonačelnik Bora je najavio da će u novembru u Ulici Moše Pijade početi i zamena postojećih stabala novim sadnicama.

Najavljena je i akcija “Drvo za život” u okviru koje će sadnicu moći da posade i zainteresovani Borani.

default

“Očekuje nas velika akcija sadnje drveća u ovoj ulici. Siguran sam da će Bor, nakon završetka svih aktivnosti na uređenju Moše Pijade, imati jednu od najlepših glavnih saobraćajnica u Istočnoj Srbiji, pa i šire”, istakao je Aleksandar Milikić.

3 KOMENTARA

 1. Postovani GRADONACELNICE GRADA Bora g. Milikicu, mizerno je ,jadno i ponizavajuce da u 21.veku u GRADU Boru ne postoji NIKO ko ce borskoj deci i mladima, kao i veoma velikom broju onih koji vise nisu mladi, da najzad OBJASNI ko je onaj cije IME NOSI GLAVNA ULICA u GRADU Boru. I da im objasni cime je on to toliko zaduzio GRAD Bor i ovu nasu Srbiju da je takvu cast zasluzio .I to pored svih drugih ,svima poznatih, gigantskih i velikih imena nase istorije. A svi znamo da postoje stotine imena koja tu cast zaista i zasluzuju.Hiljadu puta pre ovog lika po kome se glavna borska ulica i danas zove. A posto to ime jos uvek stoji u glavnoj borskoj ulici, izgleda da je mizerna i ponizavajuca , ali neizbezna , REALNOST da u GRADU Boru u 21.veku NEMA NIKOG da to uradi.
  I to znaci da je to onda Vas posao postovani gospodine gradonacelnice GRADA Bora. Tacka. Jer je to ime glavne borske a ne sabacke, suboticke, vrsacke ili smederevske ulice.
  A kako je pozicija gradonacelnika ,osim javne , uvek i LICNA pozicija, pozivam Vas JAVNO da kao PRVA licnost GRADA Bora iznesete pred sopstvene gradjane,pred Borane, Vas LICNI STAV o pitanju imena GLAVNE ulice GRADA Bora.
  I bilo kakav da je Vas stav o ovom pitanju, a cini mi se da mogu da samo pretpostavim da je normalan , dostojan civilizovane Srbije i njene najbolje tradicije i utemeljen na istorijskom znanju , taj Vas LICNI stav ce biti taj dugo ocekivani INICIJALNI I POKRETACKI IMPULS za urgentno otvaranje javne, civilizovane ,gradjanske i slobodne diskusije,debate i odlucivanja GRADJANA Bora o imenu njihove SOPSTVENE glavne ulice.
  I zato bi postovani gradonacelnice g.Milikicu to i trebali i morali da uradite I ODMAH I LICNO.
  A oni kojima se ovo sadasnje ime glavne borske ulice svidja , jer su na njega navikli pa im je to i glavni razlog sto su za to da ono i ostane….mogu samo da kazem da je onda mnogo logicnije da odmah predloze da se ovo ime zameni sa imenom Josipa Broza-Tita ….😀 Jer je mnogo logicnije da GLAVNA ulica GRADA Bora nosi ime GLAVNOG lika tog autokratskog rezima i tog vremena .Nego da nosi sadasnje ime njegovog trecerazrednog potcinjenog komunistickog komesara i izvrsioca . 😀
  A sto se tice navike…. Pa i na pokojnog Josipa Broza su se i Borani i cela Srbija bili ,i to neuporedivo ali bas neuporedivo vise , navikli…. Pa su se odvikli….😂😂😂
  A posto ce se, i to 100%
  , Borani odvici i od Mose, najbolje je da to urade odmah. I da odmah skinu taj blam ,bruku i razlog za podsmeh sa sebe samih.
  I zato ste sada tu Vi gospodine gradonacelnice, i Vas LICAN I JAVAN STAV o ovom pitanju .Da se to odmah i urgentno i zavrsi ..😀
  Tako da je sada ,,lopta u vasem dvoristu,,.Tacka. I samo opusteno i bez zazora postovani g.gradonacelnice. Nema nikakvog rizika. .Jer nikog zivog u BG ,ni u drzavnim institucijama a ni u Vasoj stranci ,uopste ne interesuje kako se zove glavna borska ulica…😂😂😂
  A ako ni Borane to ne interesuje…opet nema nikakvog rizika. I ponovo sve ostaje vecito isto .
  I sve je je OK. 😀 Pozz.iz 🚞

 2. PS …i mada je totalno nebitno sta ja licno mislim…ja mislim da glavna borska ulica treba da se zove Bulevar Borskih Rudara ( sa ta tri velika prva slova…)… 😀

 3. Nije rekonstruisana cela ulica. Druga strana trotoara nije poplocana. Ako se nesto radi neka se uradi do kraja.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime