Privodi se kraju rekonstrukcija ulice Moše Pijade u Boru

Rekonstrukcija borske ulice Moše Pijade privodi se kraju i od ponedeljka će ponovo biti otvorena za saobraćaj.

Ulica Moše Pijade, ističu nadležni, jedna je od najvećih investicija u proteklom periodu, budući da je kompletno rekonstruisana.

„Za Dan grada Bor dobija rekonstruisanu najvažniju saobraćajnicu, a to je Ulica Moše Pijade. Prošlo je dosta vremena od kad smo krenuli u rekonstrukciju i uređenje ove ulice, a razlog zašto su tako dugo radili jeste što su radovi zahtevali da se temeljno i odgovorno svaki posao odradi u ovoj ulici“, rekao je obilazeći radove sa svojim saradnicima, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Rekonstrukcija ulice završava se asfaltiranjem, nakon opsežnih i brojnih radova koji su tokom prethodnih meseci u njoj izvedeni.

„Zamenjena je kompetna vodovodna mreža, jedna od najvećih problema zbog kojih je ulica krenula da se radi pre nekih šest meseci, zamenjena je i toplovodna instalacija za toplanu, uređen  je i jedan deo kanalizacije, koji je bio problem u ovoj ulici i naravno, sada na kraju, kao kruna dolazi presvlačenje novim slojem asfalta”, dodao je Milikić.

Gradonačelnik Bora je najavio da će u novembru u Ulici Moše Pijade početi i zamena postojećih stabala novim sadnicama.

Najavljena je i akcija “Drvo za život” u okviru koje će sadnicu moći da posade i zainteresovani Borani.

default

„Očekuje nas velika akcija sadnje drveća u ovoj ulici. Siguran sam da će Bor, nakon završetka svih aktivnosti na uređenju Moše Pijade, imati jednu od najlepših glavnih saobraćajnica u Istočnoj Srbiji, pa i šire“, istakao je Aleksandar Milikić.