Propala kroz pod i ugušila se u piritu

Nevenka N. (48), čije je beživotno telo pronađeno u nedelju u pogonu flotacije, verovatno je propala kroz drveni pod i ugušila se u piritu, koji je poput živog blata. Istraga je još u toku.

Nevenka i Perica N.

Fotografija preuzeta sa sajta IstMedia.rs

Nesreća se dogodila u bunkeru za odlaganje pirita u flotaciji, jednom od pogona u sastavu Rudarsko – topioničarskog basena (RTB) Bor.

Tehnolog Nevenka N. je, prema dosadašnjim saznanjima i izjavama njenih kolega, verovatno propala kroz daske preko kojih je morala da pređe kako bi došla do kupatila da se istušira pre polaska kući. Ovaj prolaz se nalazi iznad bunkera sa žitkom masom pirita, dubine 2,9 metara.

Da li su daske bile trule i popustile pod njenom težinom, trebalo bi da utvrdi istražni sudija Višeg suda u Zaječaru, ali i rudarska inspekcija, koja je, prema pisanju PRESS-a doputovala u Bor. Njihov zadatak će biti i da utvrde i da li su poštovani svi standardi zaštite na radu i bezbednosti pogona Flotacije, kao i da li je neko odgovoran za smrt ove žene.

Njen suprug Perica N., koji je takođe radio u borskoj flotaciji, preminuo je pre tri meseca zbog čega je Nevenka u poslednje vreme bila veoma rasejana – kažu njene kolege.

Nakon završetka istrage biće jasno da li je reč o samoubistvu ili se ipak radi o nesrećnom slučaju. Policija je isključila ubistvo jer nisu nađeni tragovi nasilja.

(Bor030/Ist Media)