Prvi tender za projektovanje nove bolnice u Boru propao zbog heliodroma, očekuju se da izgradnja počne sledeće godine

Grad Bor raspisao je krajem juna drugi tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice u Boru, nakon što je prethodni postupak poništen.

Gradonačenik Bora Aleksandar Milikić je kazao da je prvi tender propao zbog žalbe jedne od zainteresovanih strana na zahtev da nova bolnica ima heliodrom.

„Smatram da je sasvim normalno da bolnica u Boru ima heliodrom, uzimajući u obzir da imamo sedam rudnika i da se nalazimo na sto kilometara od prvih velikih kliničkih centara,“ rekao je gradonačelnik.

Uprava za javne nabavke odlučila je da postupak javne nabavke za projektovanje nove bolnice ponovi bez heliodroma.

„Iako smatram da je to loš potez prema Gradu Boru, ne želimo da gubimo vreme. Raspisali smo novi javni poziv za projektovanje, kako bismo što pre započeli radove na izgradnji. Tender je otvoren do drugog avgusta, i očekujem da do kraja godine dobijemo završen projekat“, dodao je Milikić.

On je najavio da će naredne godine početi izgradnja bolnice na lokaciju Novom gradskom centru.

„Planiramo da već naredne godine, u dogovoru sa resornim ministrom Darkom Glišćem, započnemo izgradnju nove bolnice jer Bor zaslužuje moderan zdravstveni objekat. Naša stara bolnica, izgrađena 1936. godine, više ne ispunjava savremene standarde,“ rekao je Milikić.

Uz to, u 2025. godini planirana je i kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja.

„Želimo da svaka ordinacija, čekaonica, prilazni delovi objekta i hodnici dobiju novi izgled, kako bismo zaokružili investicioni proces koji smo pokrenuli kao grad, ali i Republika Srbija,“ dodao je Milikić.

Gradonačelnik je istakao da su već nabavljeni novi aparati i da će se graditi novi objekti, kako bi građani Bora imali bolje uslove za lečenje.

„Stvaramo uslove da novi lekari dođu u Bor, kao i da se naši mladi lekari vraćaju i ovde završavaju specijalizaciju,“ zaključio je Milikić.