Prvo veče 55. Gitarijade u Zaječaru [FOTO]

Prvo polufinalno veče 55. Zaječarske Gitarijade otpočelo je sinoć na Kraljevici nastupom demo bendova nakon čega je usledio revijalni deo programa.

Pet demo bendova koji su sinoć u Zaječaru publici predstavili svoj rad su Headfull, Čuvaj se psa, Sara Džesika Panker, Riff i Monah. Nakon takmičarskog dela, nastupio je bend Ascend sastavljen od momaka iz Beograda i Aranđelovca za koje kažu da su mlade nade hevi metala.

Za publiku 55. Gitarijade svirao je i pevao Aleksandar Sedlar koji kaže da su članovi njegovog benda i on sam osetili izvanrednu energiju u Zaječaru.

„Zaječarska Gitarijada je nešto što mora da opstane jer je brend za sebe i manifestacija koja ima ozbiljnu tradiciju”, naglašava Sedlar.

Najveće interesovanje publike izazvala je grupa Kerber koja je napravila sjajnu atmosferu izvođenjem dobro poznatih pesama „Na raskršću”, „Hajde da se volimo”, „Bolje da sam druge ljubio”, „Između jave i sna”, „Ratne igre” i mnogih drugih.

„U Zaječaru je uvek impozantno i ponosni smo kad samo na bini Zaječarske Gitarijade jer je ona simbol rokenrola koji traje tolike godine. Gitarijada je majka rokenrola jer na njoj mladi bendovi dolaze do izražaja, ona je stvar autora i pruža jedinstvenu priliku da se publici predstave mladi bendovi”, kaže Goran Šepa Gale.

Nakon grupe Kerber, na binu je izašla grupa Valentino, jedna od najpopularnijih jugoslovenskih pop-rok grupa.

„Sve što ima tradiciju mora da se zaliva. Velike stvari kao što je Gitarijada u Zaječaru zbog svoje duge tradicije postaje još veća i treba je održavati. Ne treba propustiti nijednu godinu, svirao sam deset puta ovde u 35 godina”, kaže Zijo Rizvanbegović.

Prvo polufinalno veče završeno je koncertom grupe Texas Flood, a večeras će u revijalnom delu svirati grupe Bendover, Bajaga i instruktori, Piloti i Ritam nereda.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.