Radionicom “Nije važna boja, važno je srce” u Boru obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Kancelarija za mlade opštine Bor u saradnji sa Beogradskim fonda za političku izuzetnost, Udruženem građana Civilis i Osnovnim školama Sveti Sava i Vuk Karadžić organizovala je radionicu “Nije važna boja, važno je srce” u Boru povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.nije-važna-boja-važno-je-srce

„Bor je jedna od opština uključenih u projekat koji sprovodi Beogradski fond za političku izuzetnost pod nazivom “Procena potreba i realizacija treninga za lokalne samouprave i omladinske romske OCD“. Projekat je finansiran od strane Švedske agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i sporovodi ga Misija OEBS-a u Srbiji kao tehnička podrška kancelarijama za ljudska i manjinska prava radi sprovođenja Strategije unapređena položaja Roma. Cilj projekta je podizanje kapaciteta lokalnih samouprava i uključivanje mladih u rešavanje problema romske zajednice“, kazala je Jasmina Dimitrijević ispred Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

nije-važna-boja-važno-je-srce-1

U sklopu projekta održana je radionica u Osnovnoj školi Vuk Karadžić, kao jedna od 12 mini aktivnosti koje će se odvijati u gradovima širom Srbije.

nije-važna-boja-važno-je-srce-2

„Na današnjoj radionici učenici nižih razreda osnovnih škola Vuk Karadžić i Sveti Sava kroz kreativne aktivnosti (crtanje, bojenje, vajanje,…) učili su o toleranciji, ljudskim pravima i međusobnom razumevanju. Učenici su po secijalnomprogramu radili u malim mešovitim grupama kako bi se bolje upoznali sa vršnjacima iz druge škole“, rekao je Srećko Zdravković koordinator Kancelarije za mlade opštine Bor.