Raste interesovanje za preventivne preglede [VIDEO]

U Opštoj bolnici u Boru nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je iniciralo Ministarstvo zdravlja. Priliku da proveri svoje zdravlje iskoristio je 271 pacijent, što je dvostuko više u odnosu na prošli mesec.

Ovog puta organizovani su mamografski pregledi za žene, ultrazvučni pregled stomaka, kao i provera hormona štitaste žlezde.

“Interesovanje pacijenata je premašilo sva naša očekivanja. Ovo je treći mesec akcije i broj pacijenata stalno raste. Svuda u svetu se više pažnje posvećuje preventivi, a mi, kao deo sveta, pratimo i te trendove. U poslednjih nekoliko godina i preventiva dobija na svom značaju, a ovi pregledi su u tu svrhu i organizovani. Ljudi treba da dođu pre pojave simptoma. Kad se pojave simptomi bolesti, to više nije prevencija, već dijagnostika i lečenje, tako da je značaj ovakvih pregleda jako velik”, istakao je dr Goran Joksimović, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Osim osiguranih pacijenata, pravo na ove besplatne preglede imaju i pacijenti koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu ili zdravstvenu karticu. Akcija se nastavlja za četiri nedelje.