Razvijanje aktivizma kod mladih u selima borske opštine

Predstavnici “Kancelarije za mlade opštine Bor”, Udruženja “Alternativa Bor”, Veb tima “Bor 030” i policijske uprave u Boru održali razgovarali su juče u Zlotu sa učenicima Osnovne škole “Petar Radovanović” o aktivizmu mladih i zadržavanju mladih u na selo.

skola-zlot-predavanje

Borska udruženja u saradnji sa Kancelarijom za mlade i policijskom upravom obilaze sela borske opštine gde razgovaraju sa mladima o njivim potrebama i problemima. Cilj tribina je da se kroz konstruktivnu diskusiju podstakne aktivizam mladih na selu

Obišli smo Zlot gde smo sa mladima ragovarali na temu omladinskog aktivizma, potencialnog osnivanja omladniskog kluba i osnovama bezbednosti.

Takođe, ukazali smo na prednosti neformalnog obrazovanja, a kroz interaktivni razgovor sa mladima čuli smo mnogo o njihovim potrebama, željama i afinitetima i probali da ih animiramo na samoudruživanje i pokretanje samostalne inicijative u njihovoj mesnoj zajednici.

Ova aktivnost je nastavak sprovođenje programa “seoskih teledomova” koju sprovode “Kancelarija za mlade opštine Bor”, Veb tim “Bor 030” i udruženje “Aternativa Bor”, a u saradnji sa policijskom upravom u Bor, rekao je Nikola Pešić portparol udruženja “Alternativa Bor”.