Regionalni centar za upravljanje otpadom „Halovo” dobio konsultanta

0
173

U Zaječaru je danas potpisan ugovor sa konsultantima za javno-privatno partnerstvo u procesu odabira privatnog partnera – operatera budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo” kod Zaječara.

Foto: RARIS

Nakon što je Koordinacioni odbor doneo odluku da se projekat Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo” realizuje kroz javno privatno partnerstvo, sprovedena je javna nabavka, a za konsultanta je odabran konzorcijum koji čine: Advokatska kancelarija Tasić&Partneri (T&P) iz Beograda, konsultantsko preduzeće TTI group Beograd, koje je, inače, specijalizovano za komunalne delatnosti i kompanija „WTS Porezi i Finansije, koja je deo svetske WTS Global mreže.

Kako navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije (RARIS), koja je zadužena za realizaciju projekta, firme iz ovog konzorcijuma su do sada uspešno sprovele desetak postupaka javno – privatnog partnerstva vrednih više od 100 miliona evra.

Ugovor se realizuje u okviru projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo” u kojem učestvuju gradovi Zaječar i Bor, kao i opštine Majdanpek, Negotin, Kladovo, Knjaževac i Boljevac.

Konsultanti bi trebalo da pripreme svu neophodnu dokumentaciju za sprovođenje procesa javno-privatnog partnerstva (JPP) i da raspišu međunarodni tender za odabir privatnog partnera – operatera budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom.

“Glavni zadaci konsultanata su: Izrada analize ekonomskih i pravnih mogućnosti implementacije projekata Javnog tela po JPP modelu sa ili bez elemenata Koncesije; izrada prvog, kao i finalnog nacrta Predloga projekta JPP koji sadrži sve obavezne elemente definisane važećim propisima u vreme izrade i priprema dokumentacije za sprovodenje postupka odabira privatnog partnera, nakon dobijanja pozitivnog mišljenja Komisije za JPP”, navode u RARIS-u.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime