Rimokatolička crkva u Boru obeležava župnu slavu Sv. Ljudevita [NAJAVA]

12
141

Vernici rimokatoličke veroispovesti proslaviće u petak, 25. avgusta, Sv. Ljudevita, francuskog kralja i zaštitnika borske mesne crkve. Svečana sveta misa zakazana je za 17 časova.

Župa “Sv. Ljudevit” u Boru tradicionalno proslavlja blagdan svog zaštitnika uz veliki broj gostiju i vernika. I ovogodišnje slavlje uveličaće nadbiskup beogradski, monsinjor Stanislav Hočevar, koji će predvoditi svečanu liturgiju, a uz koncelebraciju sveštenika iz Bora, Zaječara, Niša, Jagodine, Beograda i drugih gradova Srbije.

Sveta misa otpočeće u 17 sati, nakon čega sledi agape u dvorani crkve.

 

12 KOMENTARA

 1. Jadni vernici nisu svesni da su u zabludi i da se ne mole Bogu nego satani Naime
  RKC se je sejač mržmje i zla . Ona se korislo lažima i falsifikatima kako bi sebi prisvoja moć i bogatstvo.

  Koliko je već puta u našoj javnosti bilo reči o tome kako je Vatikan pun blaga opljačkanog, između ostalog, i od srbskih žrtava Nezavisne Država Hrvatske – ni broja se ne zna. U SAD ima advokata, poput Džonatana Levija, koji vode procese protiv Vatikana sa zahtevom da se oteto vrati i da se žrtve obeštete. A to je samo vrhunac ledenog brega jedne pljačkaške družine, vođene „pontifeksom maksimusom“, koja već stolećima pljačka i otima ono što njoj ne pripada.

  Tome je papa učio i svoje sledbenike: kad odete u Veneciju, i na glavnom trgu Mletačke republike ugledaćete tzv. „Konje Svetog Marka“; ovi konji su, u doba Četvrtog križarskog rata, oteti sa Carigradskog hipodroma. Uopšte, pljačka vizantijskog nasleđa jedan je od ključnih izvora bogatstva renesansnog Zapada, i o tome je staršina Sretenjskog manastira u Moskvi, otac Tihon (Ševkunov) snimio odličan dokumentarni film, „Propast imperije“, koji je mogao i kod nas da se vidi. „Vatikandžije“ (izraz vladike Danila budimskog) su svoju moć sticali otimanjem tuđeg – ne samo vizantijskog, srbskog, pravoslavnog, nego i drugih naroda kojima su križari i konkvistadori, ognjem i mačem, nametali veru – koliko je samo blaga oteto izh Južne Amerike! Uz sve to, svakako treba pomenuti i bankarske veštine papine družine – oni su, uprkos strogim hrišćanskim kanonima koji zabranjuju zelenašenje, vekovima u svetskom vrhu po sumnjivom bankarstvu čiji je cilj što više para. Money makes the world goes round: to je prava himna tobožnjeg „naslednika Svetog Petra“ i učenika Hristovog, Najsiromašnijeg od siromašnih sinova čovečijih, koji, za razliku od ptica i lisica, nije imao gde da prikloni glavu.

 2. Srdacno cestitamo praznik. Verujemo da je ovo i prilika u kojoj ce biti izracene i i neka bratske reci Hriscanske podrske Hriscanima Pravoslavnog obreda i Svetosavske tradicije koji su izlozeni svima poznatom neoustaskom pritisku ,maltretiranju ,ponizavanju i nevidjenoj mrznji u vecinskom katolickom okruzenju u Hrvatskoj.

 3. Nenade očito da živiš u Holivudu Zar ti očekuješ od vernika crkve koja ima ruke krvave do ramena.
  Dovoljno je reći da je 1300 katoličkih sveštenika u NDH vršilo genocid nad svojom braćom Srbima pravoslavne vere koja se nije odrekla vere . Svi ovi katolici su srbskog porekla koji su se preci ili oni odrekli svoje vere radi večere . Polovina njih su do juče bili komunisti

  Da bi stvar bila jasnija jeretik prema Kanonskom zakonu, je osoba koja nije odana papi ili ne sledi crkvena učenja, što u očima crkvenih zvaničnika opravdava ubijanje nevinih ljudi, kao što je bio slučaj sa Srbima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata.

  “Isti Kanonski zakon važi i danas,” kaže pisac knjige “Vatikanske Ubice”, Erik Jon Felps. “Vatikan opravdava ubistva time što se stavlja iznad zakona i koristi postojeći (Office of Inqisition) Zakon o inkviziciji kako bi uništio sve one koje smatra da su nevernici (jeretici) i koji ne ukazuju potpunu odanost i poslušnost papi.”

 4. VATIKAN PRIZNAO UMEŠANOST U GENOCID

  Prilikom saslušanja2006.g. u sudskom postupku Alperin vs Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja. Papa opravdava ubijanja. Uzasna svedocenja o ubijanjima i mučenjima.

  Prilikom saslušanja Alperin vs Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja.

  Advokat Džonatan Levi pokušava da sudskim putem natera Vatikan da plati reparacije žrtvama genocida. Tvrdi da je Vatikan sa Nacističkom partijom učestvovao u ovom strašnom zločinu i optužuje Vatikansku banku za posleratno pranje novca i profitiranja od genocida.

  Zaprepašćujuće je da uglavnom sve medijske kuće ćute o ovom sudskom postupku koji se odvija u Saveznom sudu u San Francisku. Još je strašnije da je advokat pape imao hrabrosti u svom novembarskom nastupu pred sudom da tvrdi da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to “dozvoljavao međunarodnim zakonom.”

 5. Hriscana katolickog obreda u svetu ima priblizno …1 200 000 000 ljudi, zena i dece…Poznajem na desetine predivnih ljudi i familija koji su katolici iz bar 20 nacija…od Italijana,Iraca, Poljaka, Brazilaca, Argentinaca,Francuza,Slovaka,Ceha ,Slovenaca, Amerikanaca itd,itd..,…. Neki od njih su i clanovi vise desetina casnih i marljivih familija koje vec decenijama i decenijama zive u Boru..i Srbiji…Da li su svi oni ucestvovali i krivi za genocid nad Srbima .u Prvom,Drugom i poslednjim ratovima..Da li su .svi ti ljudi,zene i deca krivci i zlikovci…ili mracne ili nesvesne sluge sotone…? Ulogu Vatikana u genocidu nad Srbima zna ceo svet,svako u svetu koji se iole ozbiljnije bavio tom temom……preciznije receno jednog bolesnog ,zlikovackog i umobolnog Vatikanskog krila ili struje..Jer i Katolicku crkvu cine milioni svestenika,monaha,opata,casnih sestara, ,biskupa,kardinala,nadbiskupa….koji nemaju nikakve veze ..pa cak ni bilo kakva saznanja .. o genocidu nad Srbima…Ti zlikovci ..prikriveni ,podl ii krvozedni vampirski INKVIZITORI u 20.veku unutar Katolicke crkve su bili inspiratori,duhovne vodje,predvodnici,direktni koljaci i ispovednici drugih koljaca kojima su davali oprost od greha za kljanja i ubijanja Srba…To takodje znaju SVI u svetu… SVI TO ZNAJU. Ali 99,9 % od 1 200 000 000 KATOLIKA U SVETU SA TIM NEMA NIKAKVE VEZE..Od tih 99,9 neki od njih su i casne i marljive familije hriscana katolickog obreda u Boru…na koje se , inace, i konkretno odnosio moj prethodni komentar. Svako ima pravo da misli sta hoce..pa i o Papi,Vatikanu,Kongregaciji za doktrinu vere, Opus dei,Vatikanskom institutu za finansijske poslove,jezuitima,dominikancima,franjevcima,benediktancima,Zavodu Svetog Jeronima,,nadbiskupima Strosmajeru,Stepincu… svakom od Papa ponaosob…ili o Srbima katolicima..od kojih su mnogi i brojni veoma zasluzni za srpski narod…Isto kao sto svako ima pravo da misli sta god hoce o hriscanima pravoslavnog obreda,njihovim crkvama, velikodostojnicima,kliru,istaknutim licnostima…Ali mi u Srbiji nismo podli,opaki i krvozedni vampirski INKVIZITORI …a nismo ni bedni i kukavicki umobolni koljaci dece i zena USTASE…Mi ne mrzimo 1200 000 000 hriscana katolika..Naprotiv. Spremni smo da ih zastitimo od bilo koga ko i pomisli da ih ugrozi u nasoj Srbiji. Mi nikada nismo i necemo dozvoliti da ih bilo ko izvodi iz kuca kolje,ubija baca u jame,satire u logorima,zaklane baca u Savu,Dunav,Drinu, Krku,Unu,Vrbas,Neretvu,Jadransko more……. Niko ne sme da ih pipne u Srbiji…Jer mi i smo potomci Viteskih junaka…Koje takodje zna citav svet. JER SVAKO JE ONO STO RADI…A NE ONO STO PRICA. Jos jednom srecan praznik Boranima katolicima.

 6. Pročitaj malo podrobnije šta sam napisao .
  Katoličku crkvu ne čine samo sveštenstvo nego i vernici . Vernici i te kako imaju veze sa crkvom. Ti isti vernici svojum sredstima finansiraju zločinačku crkvu. Grdno se varaš kada misliš da svi katolici znaju za zločine satanista iz Rima . Isto 99.9% katoilika nezna istinu nego veruje u falsifikate koje im đavole sluge plasiraju

  Koncept katolicizma i misija pape počivaju na mitu o papi kao vikaru ili namesniku Isusa Hrista na zemlji, o sv. Petru kao predvodniku apostola i biskupu rimskom, a papi kao njegovom nasledniku. Bazilika sv. Petra u Rimu navodno je sagrađena na grobu sv. Petra koji je mučenički okončao život. Oslonac za ovaj stav nalaze u Hristovim rečima izgovorenim na Galilejskom jezeru, koje su prenete u Jevanđelju po Mateji (Mt. 16,18-19): «Ti si Petar i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. I daću Ti ključeve od carstva nebeskoga; i što svežeš na zemlji biće svezano na nebesima; i što razriješiš na zemlji biće razrešeno na nebesima».

  Istoričari hrišćanstva opovrgli su ovaj stav i dokazali da apostol Petar nikad nije kročio na tlo Rima, pa prema tome nije ni bio biskup Rimski, kako se to navodi u zvaničnoj listi papa izdatoj od strane Sv. Stolice.
  Ni na jedno mestu u Sv. Pismu ne vezuje se ime apostola Petra za Rim. U čuvenom delu jednog od prvih hrišćanskih istoričara iz 325. godine, nema ni reči o apostolu Petru kao rimskm biskupu.

  Vezivanje papstva za mit o Sv. Petru motivisano je pokušajem da se poreklo strukture Rimokatoličke crkve prikaže kao poreklo hrišćanske religije, što je sa istorijskog stanovišta netačno, a sa teološkog neprivatljivo.

  ( pitaj katolike dali znaju za ovo što sam napisao . Reći da si lud i blesav)

  Zar ti misliš ako živiš u kući u kojoj su zlikovci da si nevin. Ja žalim vernike katoličke crkve jer nikako da dožive katarzu i da se odreknu zločinačke satanističke crkve.
  Treba stalno ukazivati katolicima da su u zabludi i da su đavolu prodali dušu čim se mole u crkvu u kojoj su ruke krvave do laktova. Svi katolički sveštenici su odani papi i Rimu

  Pitaj katolike koja je svrha triteralne komisije koju čine Vatikan Nemačka i Amerika ??
  Naravno da mi u Srbiji nismo zločinci kao vatikandžije. Ali imamo pravo da se borimo kada smo ugroženi

  Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u ovčijem ruhu, a iznutra su grabljivi vuci. Po plodovima njihovim poznaćete ih. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve sa čkalja? Tako svako dobro drvo rađa dobre plodove, a rđavo drvo donosi rđave plodove. Ne može dobro drvo doneti rđave plodove, niti rđavo drvo doneti dobre plodove. Svako drvo, koje ne rađa dobra ploda, seče se i u vatru baca. Dakle po plodovima njihovim poznaćete ih.

  – Evanđelje po Mateju, 7:15-20

  Raspitaj se malo da vidiš koliko svaki katolik u boru mora godišnje da finansira satanasdte iz Rima

 7. Eto sad imamo i džamiju u bliizini katoliče crkve malo dalje od naše pravoslavne crkve. Samo ti slavi tuže praznike a svoje zaboravi . Budi velika kosmopolita

 8. Ponekad covek obuzet teorijom i dogmom treba da se probudi iz nadrealnog teorijskog magnovenjs…i samo seti da govori o svojim komsijama, prijateljima, kolegama,familiji…..Naravno u realnom i trodimenzionalnom zivotu u Srbiji ce svi gradjani uzivati potpunu versku slobodu i prava.To im apsolitno garantuje vecinski narod.

 9. I jehovi svedoci su ti komšije i prijatelji . Ali je Putin zabranio tu satanističku sektu.
  Ako si im prijatelj onda im kaži istinu oči. Nemoj glumiti lažnog prijatelja i komšiju. Neka dožive katazu i ne finansiraju zločince u Rimu. Kako je divno kada su ti komšije i prijatelji satanisti zar ne.

 10. Prica o komsijama satanistima nije ni najmanje originalna…To je vec odavno.. vidjeno…Ali ova mala blog-diskusija…. upravo je ISPUNILA SVOJU SVRHU ….I KRUG JE ZATVOREN.. Jer ovo je prilika da SVI naucimo da je genocid nad Srbima pripreman decenijama unapred…PRICOM O KOMSIJAMA SATANISTIMA.. potkovanom nizom,,versko-teoloskih i dogmatsko-verskih argumenata i dokaza,,….Taj najkrvaviji bestijalni koljacki genocid je pripreman dugo,uporno,tiho … civilizovanim teoretisanjem vere, prijateljskim ,bratskim ubedjivanjem ,,satanista Srba,, da otvore oci i osveste se. .Perfidno,licemerno…decenijama… Dugo,dugo..i niko od obucnih i normalnih bicnih ljudi i hriscana katolickog obreda NIJE NI MOGAO NI DA PREDPOSTAVI I ZNA.. da ce jednoga dana stajati sa krvavom kamom,maljem ili pistoljem u rukama…iznad mase mrtvih tela dece,zena ,staraca i ljudi bacenih u duboke jame ili recne matice…1941,1942,1943,1944…JER TO TAKO UVEK IDE…To se u Srbiji NIKADA nece dogoditi…jer mi ovde znamo celu tehnologiju genocidnih zlocina..od pripreme i prica o komsijama satanistima..preko unapred odredjenih jama i obala reka za klanje..pa do samog do klanja..A odlicno znamo cak i tehnologiju kako se potom genocid prikriva ,sakriva i relativizuje…a na kraju ,posle niza decenija..i slavi i velica … .ZNACI ZNAMO SVE…Zato treba da se SVI u najkracem roku OTREZNIMO I STAVIMO GLAVU U HLADNU VODU..od prica o komsijama satanistima i slicnih smrtonosnih otrova…..Jer Srbija nije NDH ..To treba dobro zapamtiti ..i skinuti se sa tih opasnih droga…Jer droga na kraju ubija…i KRUG SE ZATVORI. Kraj.

 11. Šta tebi nije jasno ???? Onaj koji ide u satanističku crkvu i daje priloge toj zločinačkoj organizaciji je prodao duđu đavolu . Jer rimskom crkvom blada đavo. A to što ti nisi svestan to je tvoj problem Ti katolici u Boru i sama crkva nije ni jednom podigla glas kada su vršerni zločini nad Srbima. Pogotovo u kad asu se povampiri ustaše 1990.g. Ti smradovi su ćutali ko zaliveni kad asu obijani i načinjen novi gewnocid nad Srbima u novoj NDH.

  Kažeš da nisu znali šta je radil franjevci u NDH. Ali kada su saznali da imaju malo obraza odrekli bi se takve vere i takve crkve. zbog takvih kaom što si ti koji veruju ekumenizam nama sledi istrewbljenje.
  Ako neko treba da se otrezni i glavu stavi u vodu si ti i tvoji katolici koji se ne stide svoje vwerte koja je genocidna ne samo prema svim pravoslavcima nego i ostalima koji ne pristaju da prihvate slugu sataniste za poglavara

  ZATO I P0NAVLJAM SATANISTISTIKA CRKVA U BORU POČELA PREVIŠE DA GALAMI. ALI JE ZATO ŽUTALA KADA SU DUNAVOM PLOVILI VUKOVARSKI LEŠEVI

 12. Ljudi pa jel ste vi zaboravili da zločine u Vukovaru,Srebrenici,Sarajevu,Prijedoru i ostalim mjestima nisu počinili katolici nego pravoslavci?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime