Rotaract klub Bor donirao knjige Narodnoj biblioteci u Boru

Članovi Rotarakt kluba Bor donirali su stotinak knjiga Narodnoj biblioteci u Boru i na taj način otpočeli su saradnju sa ovom borskom ustanovom.

Foto: Rotaract klub Bor

Nakon gostovanja direktorke Narodne biblioteke, Vesne Tešović na jednom od redovnih sastanaka kluba i razgovora o budućoj saradnji i zajedničkom nastojanju u postizanju ciljeva zasnovanih na dobrobiti lokalne zajednice, članovi Rotarakt kluba Bor su u četvrtak, 11. jula simboličnom donacijom knjiga, iz ličnih biblioteka članova, pokrenuli niz akcija koje su planirane sa ovom institucijom.

„U budućem periodu očekuje se realizacija još zajedničkih akcija i projekata koje za cilj imaju ukazivanje na važnosti čitanja i očuvanje jezika i književnosti, a sve to u cilju širenja humanog rotarijanskog duha“, zaključio je predsednik Rotarakt kluba Bor, Miša Cvetković.

Rotarakt klub Bor je u predhodnom periodu, nizom akcija, ukazivao na važnost humanosti kroz brigu o čoveku, njegovom intelektualnom, duhovnom i zdravstvenom stanju jer je upravo to osnov napretka svake zajednice.

Akcije koje su prethodile ostvarivanju ovog cilja jesu doniranje HTZ opreme preduzetnicima, koje istu koriste, sa porukom „Čovek je najveće bogatstvo“, doniranje ćebadi porodilištu borske bolnice, niz predavanja na temu zdravlja, širenje znanja, veština i edukativnih sadržaja koje je upravo organizovao Rotarakt klub Bor. Puno planova i akcija tek predstoji kada je reč o ovom klubu mladih ali pre svega humanih intelektualaca.