RTB Bor štedi 20 megavati na sat

2
26

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor redukovao je od danas proizvodnju na kopovima, kako bi se smanjila potrošnja električne energije i uštedelo 20 megavati na sat.

RTB BorGeneralni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da RTB Bor na sat troši oko 60 megavati struje, a da je redukovana proizvodnja uvedena nakon preporuke Vlade Srbije o preduzimanju mera zbog uštede električne energije.

Ova ušteda će se postići zaustavljanjem pet bagera, zatim izvoznog sistema Jame, a u toku su i pripreme za zaustavljanje sistema za transport jalovine.

Kako ne bismo doveli u pitanje funkcionisanje bolnica i ustanova od važnosti za grad, jer je pretilo da dođe do restrikcija struje, odlučili smo da zaustavimo bagere koji rade na raskrivci rudnika bakra Veliki Krivelj” , rekao je Spaskovski.

On je dodao da će smanjenu proizvodnju raskrivke RTB Bor nadoknaditi programom mera.

Prema njegovim rečima, zastoj rada bagera na raskrivci trajaće sve dok budu niske temperature i velika potrošnja struje.

Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović rekao je da će, zbog uštede energije, grad zatvoriti klizalište, bazen u Sportskom centru i ski lift na planini Crni Vrh kod Bora, a biće redukovana i potrošnja struje na uličnoj rasveti.

(BETA/RTV Bor)

2 KOMENTARA

  1. Gle čuda. Sve što je potrebno deci za vreme neplaniranog zimskog raspusta, sve je zatvoreno.
    Ali zato svetli neuseljena PIO zgrada, Sve firme rade normalno, svetli Dom kulture. Sve svetli, osim onoga što je potrebno borskoj deci.
    Živela kancelarija za mlade, ili kako se već zove.

  2. Koji smo mi paraziti od ljudi cim se nesto treba redukovati odma pocinje hajka,pa sto ne pokrenete hajku zasto se dele tolike plate u RTB a pravi ogromne gubitke,nego cutite,cela Srbija vam daje za tolike plate sramno sugradjani.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime