RTB Bor sutra slavi Dan rudara i dan kompanije [PROGRAM PROSLAVE]

Šesti avgust – Dan rudara – Srbija proslavlja u više od 200 rudnika gde se kopaju ruda, ugalj, kamen, glina i vadi nafta. To je i Dan Rudarsko-topioničarskog basena Bor, kompanije koja je, uz pomoć države, završila izgradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline i proizvodnju bakra povećala na preko 5.000 tona katoda mesečno.

rtb-jama-rudari-2

Rudarski Bor biće šestog avgusta, na Dan rudara Srbije i svoj – Dan kompanije, domaćin visokim državnim zvaničnicima, ambasadorima i predstavnicima ambasada, brojnim poslovnim partnerima, prijateljima kompanije i predstavnicima društveno-političkog života Timočke Krajine, ali i cele Srbije.

borsko-jezero-hotel-bor030

Proslava Dana rudara Srbije i Dana kompanije počeće tradicionalnom rudarskom budilicom koja će proći glavnim gradskim ulicama i naseljima.

U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru će, potom, biti upriličen prijem za visoke goste iz zemlje i inostranstva.

U oficijelnom delu najboljim basenskim radnicima će i ove godine biti uručena Šistekova nagrada, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije. Najprestižnije basensko priznanje dosad je dobilo 345 „Šistekovca“, a ove godine plejadi će se pridružiti još četvoro dobitnika.

Odlukom organa upravljanja Rudarsko-topioničarskog basena Bor i njegovog poslovodstva, premijer Srbije Aleksandar Vučić prvi je dobitnik nagrade „Inženjer Šistek“ za 2015. godinu. Ovo visoko priznanje ove godine dobiće i Trajča Tončić (RBB), Zoran Aleksov (TIR) i Ivanka Stančić (RBM).

Foto: facebook.com/C.Jabuka
Foto: facebook.com/C.Jabuka

Obeležavanje Šestog avgusta u Boru biće završeno spektakularnim koncertom sarajevskog pop-rok benda „Crvena jabuka“ u amfiteatru Doma kulture, uz vatromet.

Kombinat bakra je, kao glavni nosilac i pokretač privrede u Boru i regionu, i ove godine pružio finansijsku potporu brojnim manifestacijama u obalsti kulture i sporta koje povodom Dana rudara Srbije organizuju gradske ustanove i sportska društva.

(Kolektiv)