RTB planira veću proizvodnju u 2012.

3
35

Rudarsko topioničarski basen Bor, palinira da u 2012. godini poveća proizvodnju i do 50 odsto u odnosu na 2011. godinu.

kop krivelj

Planom za 2012. godinu Rudarsko topioničarski basen BOR (RTB) očekuje povećanje proizvodnje u svim segmentima delatnosti koju ova kompanija obavlja obavlja, počevši od količine iskopina na svojim kopovima, preko flotacijskih kapaciteta u Boru i Majdanpeku, sve do finalne proizvodnje bakra i plemenitih metala.

Ovim planom je predvidjeno da ove godine količina “raskrivke” dostigne 42 miliona tona, što bi bilo za 40 odsto više, a to bi istovremeno značilo i 50 odsto više iskopane rude u odnosu na 2011. godinu.

Kako je predvidjeno, RTB Bor planira da do 2015. godine uposli sve svoje kapacitete i da na taj način dostigne proizvodnju katodnog bakra iz sopstvenih sirovina od preko 70 hiljada tona.

 3 KOMENTARA

  1. Ko zna, dokle je stigla ‘izgradnja’ nove topionice? Stvarno me zanima. Nisam licno primetio ni trunku posla, neko kaze radi se iznutra samo, ostaje sve dosadasnje spolja i stari dimnjak.. Neko nesto?

  2. Kada je u prošlog ponedeljka u Bor dolazio predsednik Boris Tadić, novinari su imali priliku da obiđu i mesto gde se gradi nova Topionica. Ono što se moglo videti da se radovi izvode i po hladnom vremenu.

    Laički rečeno, od građevinskih radova trenutno je u toku postavljanje temelja na mestu gde će biti novo postrojenje Topionice.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime