RTB poklonio računare odlikašima

Rudarsko-topioničarski Basen (RTB) Bor i niška firma „Jugo impeks“ poklonili su računare najboljim borskim osnovcima.

rtb podela racunaraDa je veoma važno da sva deca u Boru, a posebno ona talentovana, imaju pristup računaru, ali i da preduzeća koja dobro posluju imaju sluha za potrebe te dece, na praktičnom primeru, koji bi po rečima generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog trebalo da slede i ostale uspešne firme, pokazao je kombinat bakra uručivši, 23. decembra, najboljim borskim osnovcima 18 kompjutera.

RTB Bor je niškoj firmi „Jugo impeks“, koja se bavi sakupljanjem i reciklažom elektronskog otpada, ove godine predao oko osam tona rashodovane IT-opreme, a zauzvrat je po jednom odlikašu iz svake osnovne škole u Boru obezbedio računar najmodernije generacije.

rtb podela racunaraAkcija u koju se upustio RTB Bor sa niškom firmom u potpunosti je u skladu sa vremenom u kojem živimo. Ovo je vreme kibernetike i računara, vreme u kojem informatika više nije nepoznanica. To vreme, međutim, obavezuje velike kompanije da razmišljaju o deci, pre svega onoj sa velikim talentom koji je sputan materijalnom situacijom. Zato mi je posebna čast i pravo zadovoljstvo što će kompjutere dobiti najbolji učenici – kazao je Spaskovski.

Ističući da je akcija plod osamnaestogodišnje saradnje niške firme sa Basenom, vlasnik „Jugo impeksa“ Vujadin Šćekić dodao je: – Moralna obaveza, kada imate poslovnog partnera kao što je RTB, jeste i moralna obaveza prema građanima Bora. Sa generalnim direktorom osmislili smo ovu akciju, ali tako da ona ima za cilj upućivanje pomoći tamo gde je ona najpotrebnija, ali u pravcu edukacije. A, ja ću biti srećan da makar dvoje od vas 18-oro završi sutra metalurgiju koja je budućnost ovog grada – poručio je Šćekić.

Basen ovim činom, dodao je, ne samo da je pokazao visok stepen društvene odgovornosti, već je, pridružujući se akciji „Otpiši otpad“, još jednom potvrdio i svoju opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

(INFO Služba RTB-a)