Rudnik bakra Majdanpek ustupio agregat porodilištu

Ekipa radnika Rudnika bakra Majdanpek osposobila agregat kako bi se obezbedilo grejanje i svetlo za porodilište u kojem je bila majka sa tek rođenom bebom.

Majdanpek zimi / Foto: Kolektiv
Majdanpek zimi / Foto: Kolektiv

Iako su se zbog nestanka struje neočekivano našli u problemu kakav nisu imali u poslednje tri decenije, majdanpečki rudari su još jednom pokazali ne samo društvenu odgovornost nego i humanost zbog koje se poslovično ističe da je veliko srce rudarsko.

Znajući da se zbog nestanka struje i grad našao u velikom problemu, bez struje, grejanja i vode, na vest da je u majdanpečkom porodilištu rođena beba koja bi svoju prvu noć mogla da provede u mraku i hladnoj sobi, iz RBM-a su poslali agregat i ekipu koja je omogućila da u sobi majke Jelene Stojanović (32) i njene tek rođene devojčice radi grejalica i da svetli sijalica.

Majdanpečko porodilište nešto posle ponoći obišli su generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski i direktor Opšte bolnice dr Zoran Milošević i uverili se da su i majka i beba dobro. Dežurna babica i majka zahvalile su se za pomoć koju su im pružili u teškoj situaciji.

(Kolektiv)