Samački smeštaj bez struje više od 24 časa!

Stanari Samačkog smeštaja, odnosno prve i druge kule, juče su od 9 časova bez električne energije. Ovo je prvi put da bez upozorenja, EPS isključuje struju SS zbog dugovanja. Direktorka Samačkog smeštaja navodi da su od nadležnih dobili odgovor da će se ovaj problem rešiti u što kraćem vremenskom periodu.

samac-samacki smestaj

Prva i druga kula Samačkog smeštaja, odnosno oko 600 stanara, više od 24 časa je bez električne energije. Nezadovoljstvo zbog ponovnog isključenja struje je očigledno, a nekoliko desetina građana, odnosno stanara SS, odlučilo je da objašnjenje potraži od odgovornih lica. S obzirom da je RTB Bor većinski vlasnik Samačkog smeštaja, od nadležnih dobili su samo obećanje da će se problem struje rešiti u što kraćem vremenskom periodu, ukoliko to bude bilo moguće.

Stanari samačkog smeštaja su složni u tome da firma ima obavezu da pomogne i u odnosu na mogućnosti plati dugovanja, međutim, taj dug nije mali. Samački smeštaj trenutno duguje oko 7 miliona dinara EPS-u, a uplata od oko 2 miliona dinara trebalo bi da bude dovoljna da stanari prve i druge kule dobiju struju, ali time problem ne bi bio trajno rešen.

Prošle godine, Samački smeštaj je EPS-u vratio preko 30 miliona dinara, uz podršku i pomoć većinskog vlasnika, lokalne samouprave i stanara. U toku prošle godine imali smo saradnju sa EPS-om i uz opomene i upozorenja na stara dugovanja, imali smo rok u koji smo se uklapali i nalazili način da njima isplatimo dugovanja, a da stanari imaju struju. Ovo je prvi put da bez ikakvog upozorenja, stanari prve i druge kule ostanu bez struje, a sve to zbog kamate iz prethodnog perioda, objašnjava direktorka Samačkog smeštaja, Ljubica Gajić.

Direktorka SS tvrdi da se dospele obaveze uredno plaćaju, a da veliki problem prave kamate na obaveze iz prethodnog perioda.

RTB Bor je kao većinski vlasnik dao čvrsta obećanja da će pokušati da reši problem koji imaju stanari Samačkog smeštaja. U zavisnosti od situacije i zaostalih dugovanja, mi ćemo pokušati da svim stanarima omogućimo normalne uslove stanovanja, koliko je to u našoj mogućnosti, naravno uz podršku RTB-a i lokalne samouprave.

Stanarima danas do 18 časova nije uključena električna energija.