Šansa i za nezaposlene iz kategorije teže zapošljivih sa teritorije istočne Srbije

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Subvencije po Javnom pozivu za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, odobravaju se poslodavcima iz privatnog sektora za zapošljavanje osoba koje su na evidenciju dospeli kao višak zaposlenih ili su dugoročno nezaposleni, odnosno na posao čekaju najmanje godinu dana neprekidno.

Visina subvencije određena je stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave, pa tako za prvu grupu u kojoj je Bor iznosi 200.000 po zaposlenom licu, isto kao i za drugu grupu u kojoj su Zaječar i Majdanpek.

Za treću grupu lokalnih samouprava po stepenu razvijenosti u koju spadaju: Negotin, Kladovo, Boljevac i Sokobanja subvencija iznosi 225.000 dinara, a za četvrtu u kojoj je Knjaževac 250.000 dinara po zaposlenom licu.

Pravo na subvencije ne mogu ostvariti poslodavci iz privatnog sektora kod koji se broj zaposlenih smanjio u prethodna tri meseca.

Javni poziv, koji je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 10. novembra, realizuje se u 14 Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje među njima su i filijale Bor i Zaječar, ali i filijale Priština, Gnjilane,  Кosovska  Mitrovica,  Novi  Pazar,  Кragujevac,  Jagodina,  Кraljevo, Čačak, Loznica, Prijepolje, Кruševac i Smederevo.