Saopštenje Kompanije “Serbia Zijin Bor Copper doo”: Kinezi u izolaciji, nema obolelih

Kompanija “Serbia Zijin Bor Copper doo” oglasila se saopštenjem u kojem navodi da su preduzeli sve neophodne mere za zaštitu i sprečavanje širenja epidemije korona virusa.

U ovoj kompaniji koja je privatizovala nekadašnji RTB Bor navode da je povratnicima iz Кine isteklo vreme izolacije, da su dobrog zdravstvenog stanja i da su se  vratili na svoja radna mesta. Oni koji su nedavno došli iz Kine su u izolaciji, njihovo stanje se prati i svi se dobro osećaju.

“Pre nego što je Republika Srbija objavila vanredno stanje, Кompanija je objavila zahteve prema svojim zaposlenima koji se vraćaju iz inostranstva, istaknuto je da moraju da se prijave i sprovedu kućnu izolaciju gde će njihovo stanje da se prati, do sada nismo imali problematične slučajeve”, navode u “Serbia Zijin Bor Copper doo”.

Oni navode da im je najvažniji zadatak zaštita bezbednosti i zdravlja svojih zaposlenih, te da preduzimaju sve neophodne preventivne mere za zaštitu i sprečavanje širenja epidemije novog korona virusa.

“Zaposlenima su podeljene zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva, istovremeno smo poručili iz Кine velike količine sredstava za borbu protiv epidemije. Istovremeno sa radom u borbi za zaštitu zdravlja i sigurnosti, racionalno vodimo proizvodnju kako bismo očuvali i garantovali zaposlenost naših radnika. Sa ciljem da efikasno zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja Кompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije”, navodi se u saopštenju.

U ovoj kompaniji ističu da su se samoinicijativno obratili i gradskim i opštinskim zvaničnicima Bora i Majdapeka kako bi ih upoznali sa merama za prevenciju i kontrolu širenja virusa koje su preduzeli.

“ U stalnom smo kontaktu sa Vladom Republike Srbije i Ambasadom NR Кine u Srbiji, pratimo sve donete mere od strane Vlade Republike Srbije i postupamo prema donetim odredbama u cilju sprečavanja i kontrole širenja epidemije”, navodi se i saopštenju Kompanije “Serbia Zijin Bor Copper doo” u kojoj apeluju na sve zaposlene i na široku javnost da obrate veliku pažnju na brzo širenje i nemerljivu štetnost korona virusa.

“Pođite od sebe, ljubavi prema sebi, ljubavi prema svojoj porodici, ljubavi prema svojim kolegama i preduzmite sve moguće preventivne mere zaštite, ne uzdajte se u zrno sreće”.