Sastanak u Ministarstvu: Razgovori o Kolektivnom ugovoru moraju da se nastave

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) i sa njima razgovarala o uslovima rada i pravima radnika u ovoj firmi.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

U saopštenju objavljenom nakon sastanka navodi se da je cilj Minstarstva da kompanija ostvaruje dobre poslovne rezultate, a da zaposleni budu zadovoljni.

„Ministarstvo je tu da razgovaramo jer razumemo problematiku i prava radnika. Naš cilj je da kompanija dobro radi, a da radnici budu zadovoljni. Razgovori u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi kolektivni ugovor“, poručila je Mihajlovićeva.

Predstavnici sindikata upoznali su potpredsednicu Vlade sa trenutnom situacijom, uslovima rada i problemima koje imaju, te potrebom da se što pre potpiše novi kolektivni ugovor.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata rudara Srbije Ziđin Bor, Sindikata Nezavisnost Ziđin Bor, Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Sindikata metalurga Srbije – Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Majdanpek i Sindikalne organizacije Topionica Bor.