Sat za našu planetu podržali i Borani

Pod okriljem sveća i uz zvuke gitare i stihova pesama u holu Studentskog doma obeležena je najveća svetska akcija “Sat za našu planetu”. Tačno u 20:30 h ugašena su svetla na sat vremena kako bi se skrenula pažnja na klimatske promene i prekomerno trošenje prirodnih resursa.

sat-za-nasu-planetu-02

Društvo mladih istraživača, u saradnji sa Studentskim centrom Bor, Akademskim kulturnim klubom Tehničkog fakulteta (AKK TF-a) u Boru i Kancelarijom za zaštitu životne sredine opštine Bor, organizovao je program povodom akcije “Sat za našu planetu”. Ove godine je akcija praćena poetsko-muzičkim programom koji su organizovali članovi AKK TF-a u Boru.

sat-za-nasu-planetu-01

Treću godinu za redom u zajedničkoj organizaciji Alternative Bor, veb tima Bor030 i Kancelarije za mlade Bor, obeležena je ova globalna akcija. Simboličnim gašenjem svetla i uz zvuke akustičnih gitara u prostorijama Kancelarije za mlade obeležen je događaj.

sat-za-nasu-planetu-04

Prema izvoru glavnog organizatora WWF-Svetskog fonda za prirodu, ove godine postignut je rekordan broj gradova i opština ujedinjenih u “Satu za našu planetu”. Zbog ovoga su građani Srbije su pokazali da je moguće promeniti klimatske promene.

sat-za-nasu-planetu-03

Ujedinivši 430 partnera širom Srbije u 91 gradu i opštini, Sat za našu planetu nam jasno pokazuje da samo zajedničkom akcijom možemo zaustaviti uništavanje planete, jer ljudi na planeti ima sve više, a prirodnih resursa sve manje i zato je neophodno da ih efikasno koristimo. Svaka isključena sijalica je bitna, jer uliva nadu da je moguće promeniti klimatske promene, izjavila je Duška Dimović, direktorka WWF-Svetskog fonda za prirodu u Srbiji.