Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče bez vode

1
64

Zbog kvara na transformatoru koji strujom napaja glavnu pumpnu stanicu Zlot-Selište meštani naselja Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče su bez vode za piće.

no-water

Veliki kvar na transformatoru iz kojeg se strujom napaja glavna pumpna stanica Zlot-Selište uslovio je da meštani naselja Savača, Borsko jezero i Vedrina od juče nemaju vodu za piće.

U otklanjanju ovog kvara učestvuje mehanizacija RTB-a Bor i radnici „Vodovoda“ i „Elektrodistribucije“.

„Radi se o tridesetkilovatnom transformatoru. Morali smo transformator da isključimo sa dalekovoda, pa je i jedan deo Zlota bez struje. Sa otklanjanjem kvara počeli smo od ranog jutra, jer je u noćnim satima bez struje nemoguće raditi“, rekao je Goran Topalović, v.d. direktora JKP „Vodovod“.

Da bi se ublažila nestašica vode, „Vodovod“ je u ova naselja uputio cisterne sa pijaćom vodom.

Pravovremenim uključivanjem izvorišta Bogovina sprečena je nestašica vode u samom gradu iako iz pravca Zlota u Bor dotiče 250 litara vode u sekundi.1 KOMENTAR

  1. Nije u vezi sa temom ovog tekst……,ali ie BITNA INFO. za CEO postovani tim portala BOR030…. kako PROFESIONALNO tako i LICNO….. KAO I U VEZI u vezi sa ZIVOTNIM interesom svih Borana….. Kako mnogi Borski funkcioneri to vec znaju, potpuno je i prirodno i normalno da to znaju i ostali Borani ……………………PRILIKOM RAZGOVORA SA PODPREDSEDNIKOM VLADE REP.SRBIJE I MINISTROM za infrastrukturu ,gradjevinarstvo i saobracaj gospodjom ZORANOM MIHAJLOVIC o , Boranima poznatom, saobracajnom koridoru koji prolazi pored Bora-auto put,….i kroz Bor-zeleznica….predao sam gospodji Mihajlovic ,u skladu sa principom transparentnosti kao osnovnim principom i aksiomom svakog JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA, internacionalni termin je PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIP,SKRACENO PPP,..obimnu dokumentaciju o znacaju,nastanku i razvoju ovog projekta….SVI verujemo da ce podpredsednik Vlade i ministar gdja Mihajlovic ,ZBOG NAJVECEG moguceg STRATESKOG znacaja ovog saobracajnog koridora za REPUBLIKU SRBIJU….DATI SVOJU NAJSNAZNIJU PODRSKU NJEGOVOJ NAJBRZOJ REALIZACJjI. TIM PRE STO JE GDJA MIHAJLOVIC GODINAMA RADILA U BORU….i odlicno poznaje stanje u Istocnoj SRBIJI…..A svi mi znamo da bez ovog koridora NE POSTOJI NI OPSTANAK …A NI OPORAVAK …. demografski,ekonomski i socijalno potpuno iscrpljene ISTOCNE SRBIJE…. JER SE TO NIJE DOGODILO NIKAD I NIGDE U SVETU…..ako ne postoji prIstojna…. i 21,veku PRIMERENA, SAOBRACAJNA INFRASTRUKTURA….PA SE NECE DOGODITI NI u Istocnoj Srbiji……Posebno bih naglasio ulogu TKZ.MALIH LOKALNIH MEDIJA U POZICIONIRANJU OVOG KORIDORA I INFORMISANJU GRADJANA o njemu i njegovom znacaju….jer je ovaj koridor vec GODINAMA pod VISEGODISNJOM ,TOTALNOM I POTPUNOM cenzurom takozvanih ,,VELIKIH NACIONALNIH MEDIJA ,, .TOLIKO …. I JOS JEDNO IZVINJENJE…. zbog skretanja sa teme..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime