Savez za Srbiju u Boru ponovio zahteve opozicije

Predstavnici Saveza za Srbiju iz Bora održali su konferenciju za medije na kojoj su ponovili zahteve opozicije upućene na prošlonedeljnom skupu u Beogradu.

Vladimir Stojičević iz grupe građana „Glasno za mlade“  i jedan od inicijatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Boru istakao je da sramno licitiranje brojevima prisutnih u na velikom opozicionom skupu u Beogradu 13. aprila. On je ocenio da je uprkos opstrukcija iz vlasti na na protestu bilo između 60 i 70 hiljada, a ne kao što je objavljeno u pojednim medijima između 2.500 do 7.500 hiljada.

Stojičević je ponovio zahteve upućene sa protesta i podsetio da nas ističe rok za odgovor vlasti.

Zahtevi su:

  • Formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova;
  • Izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije;
  • Izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV-a, koji bi u prelaznom periodu činili nestranačke ličnosti, a koje bi ravnopravno delegirala vlast i opozicija.

„Organizatori protesta „Svi kao jedan“ spremni su za razgovor i dogovor sa nadležnim državnim organima oko ostvranje svih ovih zahteva. Ujedinjan opozicija će izbrati predstavnike za sve tri radne grupe i njih neće činiti samo predstavnici opozicionih političkih partija, grupe građana i pokreta, već će njih činiti i predstavnici strukovnih udruženja.

Zahtevi koje je opozicija iznela su sasvih prihvatljivi i razumni, a vlast ima rok do danas da na njih odgovori. U suprotnom će biti ponovo organizovan skup u Beogradu“, kazao je Stojičević.