I JA SE BORIM: I Bor pomaže deci oboleloj od raka

Pod sloganom „I ja se borim“, već drugu godinu zaredom, u Boru je održana humanitarna akcija za podršku deci oboleloj od karcinoma, u cilju prikupljanja sredstava za završetak hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

Ovaj dan, 15. februar, u celom svetu posvećen je deci oboleloj od raka, a „Srbija u pokretu“ i udruženje „Dom omladine“ u Boru već drugi put, zajedno sa NURDOR-om, učestvuju u organizaciji donorskih akcija koje imaju za cilj da pomognu deci koja boluju od ove opake bolesti.

Postoji podatak da svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka. Zbog toga smatramo da je jako bitno da se prikupe sredstva za završetak izgradnje novog dečijeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu. Uslovi lečenja na ovom odeljenju su loši, pa je cilj da mališani imaju kvalitetno lečenje i podršku tokom borbe sa ovom opakom bolešću. Jedan deo rekontrukcije ovog odeljenja je završen, ali za opremanje objekta potrebno je obezbediti još 17 miliona dinara. Zato smo aktivno radili na izgradnji atmosfere podrške, a građani Bora su kupovinom NURDOR poklona još jednom pokazali da su velikog srca, izjavio je ovom prilikom Nikola Pešić ispred udruženja „Dom omladine Bor“.

Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

Ukoliko niste bili u mogućnosti da se prisustvujete događaju, odvojite nekoliko sekundi Vašeg vremena i pošaljite SMS na 1150, u cilju završetka dečije hematoonkologije u Nišu.

Cena je 150 dinara za sve mreže.

#ijaseborim